Prošle godine su ukinuli Betanal AM11 New koji sam inače sve ove godine koristio kao da kažem glavni herbicid. Pored njega Goltix Gold i Lontrel po potrebi.
Izbegavao sam Betanale koji imaju etofumesat aktivnu materiju pošto sam uglavnom na repište sejao pšenicu, a ako se ona koristi to nije moguće.
Za ovu sezonu sam još prošle godine bio nabavio AM11, ali to je to i dalje će morati da se menjaju navike.
Preostali Betanali svi imaju etofumesat.
Zanima me sa kojim preparatima radite zaštitu od širokolisnih korova nakon ove zabrane?
Mislim da je kod proizvodnje šećerne repe jako važno da sledeći usev ne podbaci, ili bar ne mnogo, jer u protivnom se gubi povećana zarada na repi.
Iz iskustva mislim da pšenica najbolje podnosi repište, mada ni ona nije svemoguća ukoliko je godina nepovoljna.
Kukuruz ume drastično da podaci u suši, pa da gotovo ne bude ni klipa. Soju nisam sejao.
Dakle, koje kombinacije preparata koristiti i koje količine da se nakon repe može sejati pšenica..
Uzgred, kad radite zadnji tretman? Ja sam uglavnom rešavao sa dva, nisam da kažem kasno tretirao. Koliko znam nema nekog ograničenja što se tiče uzrasta repe, jedino da to ima smisla i da korov nije pokriven lišćem repe. Ova godina je sva posebna.