Na nekoliko parcela se pojavio buvac. Ostecenja negde vizuelno poput cerkospore i udara leda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da bi trebao da uradiš. Vlažnost vazduha je velika. Istina noći su hladnije, ali mislim da su sada dosta povoljni uslovi za razvoj bolesti. Do sada je trebao praktično jedan tretman kod nas i to posle one velike kiše. Ovako ću i ja imati četiri tretmana. Jedina mi je uteha što nisam puno skupe hemije trošio.Ja bas bio da obidjem. Nema znakova oboloenja. 22.07 je bio poslednji tretman. Prekljuce smo dobili nekih 5l kise sta ti mislis Zivko da li rasteci jos malo tretman ili ga raditi u ponedeljak?
Nematode?
Zavisi kada je biljka zaražena. Ne zaraze se sve u isto vreme. Obično se zaraza dešava tokom juna i jula meseca. Simptomi počinju da se ispoljavaju nakon mesec dana od zaražavanja. Odnosno kada se umnoži dovoljno fitoplazme u biljci da začepi provodne sudove i repa više nije u mogućnosti da usvaja vodu iz dubljih slojeva. Ove godine simptomi se nešto kasnije ispoljavaju. Tako da me to sada zbunjuje. Kada uradimo analize prikupljenih korenova, onda ćemo tačno znati da li je fitoplazma uzročnik ovogodišnjih gumenih repa. Na drugoj slici sam siguran skoro 100 posto da jeste, ali nisam siguran da je ista situacija i sa prvom slikom.Једно питање не разумем се у репу али волим да испратим тему до краја,па ме интересује та гумоза репе дали се она и сада шири по целој парцели или ту где се појави ту се развије до одређене неке границе и ћути.
Sad posle kise radimo analizu ponovo tog dela, a i ostatak parcele one preko da vidim dokle je digestija stigla.Uzorak koji sam uzeo od kolege Miroslava Košutića digestija 19.4 a težina 660 grama