Šećerna repa 2021

Daaa,tako sam i ja mislio...ali sam lenj da radim medju tretman... A mislim da ce raonik na spartacu odneti 90% ovog abutilona....

Spartac pokriva oko 2/3 povrsine, e sad ako je kod tebe 90% u zoni spartaca onda moz da castis koliki si srecnik.
Ja sam lane redovno 3x prskao i jos jedan medju tretman.

Nema ga po celoj njvi,mada nisam detaljno ni zagledao. Uglavno sam primetio na delu gde je preprosle godine,kada sam ulazio u posed,bila ostavljena strnjika(neoprskana)... Ali gospodine Kosuticu,vase strucno oko bi verovatno zapazilo vise tog korova i mozda me nateralo na medju tretman... :D

Uradjena dva tretmana, čekamo da krenu korovi za treći talas... Ako ga bude
3b988712f67d52c6e835837c42f891c0.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Par sličica sa večitog ogleda. Još da proredimo 40tak redova i ošpartamo. Onda će biti skroz utegnut. Prezadovoljan sam sa nicanjem, ujednačenošću biljaka. Slike su sa kabine 539, slikano u nekoliko pravaca. Tamnije zeleni deo nije proredjen. Šta bih dao da mi je ovakva repa kući.
1JbT2vo.jpg

DS4XQ3I.jpg

kltZhWu.jpg

E2mGFN3.jpg

waJApnH.jpg

u9TIX8f.jpg

SgqKrQ7.jpg

GsR27cm.jpg

Hvala na pozivu komšo ali ja sam prematorio za to. Pre 35 godina sam kopao moju repu sa nadničarima i proređivao (samio) jer se tada sejala na 4,5 cm. Bio jako težak posao ali je bio isplatljiv. U jesen red ispred mitrovačke šećerane bio dugačak po 2-3 km...
Inače budem čest gost na danima polja u S.M. kod lokalne PSS i mislim da se uvek ima nešto lepo i korisno čuti i videti. Posebno me je interesovala pšenica i soja. Kod pšenice je već mogao da se nasluti kakav će biti rod kod pojedinih sorti, a kod soje delovanje hemije na korove.

Oprskao deo ogleda protiv biljnih vaši danas i napravio par sličica.
Večiti ogled izgleda savršeno. Skoro svaka biljka je na svom mestu. Sada još da se oprska od sirka i borba protiv cerkospore.
YmT9CWs.jpg

rABrHpe.jpg

s8Nbeq7.jpg

Drugi deo ogleda. Sejan je deset dana posle večitog ogleda. Na pojedinim delovima parcele ima štete od žičara, ali i ta solidno napreduje.
lGj1RtX.jpg

AksaHmS.jpg

Repa kući. Slika je sa najboljeg dela. Generalno sam zadovoljan. Moglo je biti i malko bolje. Videćemo da li ću do kraja vegetacije uspeti da održim odličnu kondiciju.
cM20eL7.jpg

apzX3su.jpg

Nazad
Vrh