Šećerna repa 2018

Danas baceno 100kg sana po kj i sledi 2 tretman od trave

Da li može da se seje soja ako je zemlja tretirana 2x sa betanal am i sa apexom ?

Samo kukuruz , i to na misice....suncokret, soja ne dolazi u obzir. Ili opet repa ali ni ja to vec ne bi sejao bez obzira sto terenci iz secerane na to te nagovaraju!!!

Kukuruz znam da moze, soju nisam probao.
Nemoze ni kukuruz jer apex deluje i zemljisno.
Pisao sam 2014g sta sam uradio.Prskao repu i ono sto je ostalo u prskalici opicim preko kukuruza koji nisu nikli.Duplo manji kukuruz bio nego zamo gde nije prskano.I jos da napomenem da je tu isla doza od 30g safarija po ha i teran traktor za 1 brzinu vise.

Mi smo proterali setvospremac po njaknuloj repi i posejali P 9175. Ne secam se roda, ali pokrio je troskove i nesto sitno zaradio a sejan oko 10. maja. E sada da nije bilo prskano mozda bi rodilo jos tonu vise...

A kod nas od setve skoro mesec dana i max 3l po kvadratu po vise navrata...mozete zamisliti kako izgledaju repista, zemlja vec pocinje poucati a repa 4-5 listova. Brrrrr.

Ja prskao pre par dana drugi tretman betanal max pro 1.3l po ha plus metix 1l po ha plus safari 30gra po ha plus piralis 0.5l po ha.Repa dobila po bulji samo tako ukovrdzala lisce .Jel to normalno? Jedan deo nestalo otrova tu lepa ....

Ja sam slicno isao u prvom tretmanu i isto dobila po usima,drugi cu opet isto samo cu izbaciti goltix,mislim da on davi repu.

Nisam maxpro koristio već dve godine. Solidnu si mu dozu dao.
Na poslu sam imao ožegotina na repi, ali mislim da je to bilo zbog toga što sam dan za danom išao herbicid pa insekticid. Kažu da je bolje ići prvo insekticidom, pa onda herbicidom.

Moram da slikam ali dzaba kad ne znam da postavim slike.Ogromna razlika gde nije dobila hemiju ,sva se ragoropadila,a gde je dobila hemiju malo se ufrckala i nekako spustila dole lisce.Inace mislim da ce za par dana da sklopi redove moram pod hitno da je spartam .

Da sklopi redove i jos kukate da nevalja... ovde na nekim redovima i nemoze se ni reci da je repa poseljna a kamoli da sklapa i sparta.....:sta:

Moja ce sklopiti lisce 15 jula ovim tempom ako prezivi bez vode do tada. Juce sam prskao i nalazim na repe po 3-4 lista svega. Suvo suvo suvo, a sklop sacuvan na toj njivi 100%. Tu je najpotrebnija agrotehnicka mera VODA.

Juce slikana zuta od apexa
xni2ro.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

21kge10.jpg
[/IMG]

Nazad
Vrh