Šećerna repa 2018

Juče oprskao repu od pipe drugi put. Nadam se da je više neću prskati. Utorak korovi ponovo na redu, pa se nadamo kiši posle toga.

9tz5a0.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Sejana 15.4

Uradjena druga zaštita od korova. Betanal am new 1,5l/ha, goltix gold 1.5l/ha, debut active 30-35g/ha, lontrel 300 0,15l/ha i okvašivač. Nek se sada neki korov provuče.

A lontrel i debut valja da se mesaju,Meni su rekli ne.Ja prvo idem sa 0.8 drugo 1l i trece 1.2l po ha betanala i goltiksa i svaki put repa dobije po tamburi

Već sam ih miksao u prvoj turi. Samo sam tada izostavio goltix. Očekujem kišu pa da goltix odradi nešto i preko zemljišta.
Inače na poslu sam malo ošurio repu. Jedan dan razlike u setvi je čudo. Na parceli koja je posejana dan ranije, nije bilo ožegotina. Ista koncentracija preparata. Momenat prskanja skoro perfektan na toj ranije posejanoj. Istina izgleda da ima i manje korova. Tamo je u planu drugi tretman posle djurdjevdana. Za ovu drugu se dvoumim, jer ima više korova i to raznih, istina po oazama.

Bilo bi sa vazdusnom podrskom

- - - - - - - - - -

Jutros ugrabio vreme bez vetra i oprskao repu 1 put.Betanal am 0.8l+apex30gr+omekšivač sto kaze moj komsija:haha:

Mi sutra na poslu novi tretman protiv pipe. Nadam se da će to biti to što se tiče ove pošasti. Danas smo podsejali jedan ha.

Svi mi to kazu,ali mene poceo da brine jos ga nisam radio ni jednom a imam delova gde je poceo da nadjacava repu. Uzeo sam fuzilajd za sirak,a danas sam uradio kombinaciju bentanal + boss.

Pre sat vremena završili prskanje protiv pipe. Da ostane zabeleženo, treći tretman. Tretiranje korova posle kiše.

Nazad
Vrh