Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je rekao Ljuba za sunoko.Za Žabalj i Crvenku danas zvanično štanpani uslovi:cena 4,8 za 16%dig.gratis po jedna zaštita od cerk. i pipe,12500 beskamatni avans u maju,10 din po toni za nečistoću ispod 12%, 30% subvencija za seme nisam siguran da li za sve sorte .Sve u svemu pozitivno delovanje konkurencije na tržištu.Možda i pokrijemo ovogodišnji gubitak.

Slaba vam anketa. Nema nista od strubea, mariba, NSa, lion seeda. Samo ste naveli KWS, Syngentu i SES van der Have.

Sutra-prekosutra će pasti odluka i kod mene dali će se sejati ove godine repa,danas mi je bio terenac iz žabaljske šećerane,lepo se izdivanili posle 4godine pauze,ali pošto sam ja zahtevan koperant,videćemo dali će mi udovoljiti

Sutra-prekosutra će pasti odluka i kod mene dali će se sejati ove godine repa,danas mi je bio terenac iz žabaljske šećerane,lepo se izdivanili posle 4godine pauze,ali pošto sam ja zahtevan koperant,videćemo dali će mi udovoljiti

Komšo samo napred ti bar imaš parcele za repu ,a kako đubriš pšenicu i soju netreba ni nešto posebno dodavati.Jedino neznam kakav si sa oranjem.

Kako sada da odlucis ? To je trebalo da se planira jesenas, sa jedno 300kg djubriva podbrazdu......
U planu je bio proizvodnja-nešto poput ceptera,prži bez ulja-kuva bez vode,pa nikad nisam skontao kako zna kad šta treba :haha:
Šalim se,iće pod setvospremač i u redove prilikom setve,a njive su takve da bi moglo i bez veštaka

Komšo samo napred ti bar imaš parcele za repu ,a kako đubriš pšenicu i soju netreba ni nešto posebno dodavati.Jedino neznam kakav si sa oranjem.

Komšo znaš da sa oranjem nestojim nikako,ali su sve njive koje prezimljavaju za prolećne useve urađene podrivačem na oko 60cm i osnovna obrada razrivačem na 25cm-malo plitko ali to mu je

Takva je opcija ankete, može max 10 karaktera da se stavi, Reci nešto više o kućama koje si naveo
Strube drzi trecinu trzista. Sorte tibor, markus, eike. Lion seed ide preko sente, vodeca sorta aaron, nista posebno. Maribo seed, kupila ih syngenta, vodeca sorta tajfun, izrazito secernata. NS seme ne bih komentarisao.

BOOMERANG sorta van der have.

Strube drzi trecinu trzista. Sorte tibor, markus, eike. Lion seed ide preko sente, vodeca sorta aaron, nista posebno. Maribo seed, kupila ih syngenta, vodeca sorta tajfun, izrazito secernata. NS seme ne bih komentarisao.

BOOMERANG sorta van der have.
Sve to smo isprobali, i nekako bi naveo da su strube, sesvanderhave, kws i syngenta (s maribom) u samom vrhu genetike, a sve ostalo po meni je za klasu losije.

Realno gledano SES je po meni ispred svih. Ipak se bave samo repom. KWS i Syngenta me nisu odusevili prosle godine. Pucaju na velike povrsine i sa brojnim kulturama, pa se i tu nadju losije sorte. Strube siri posao, ali im je repa primarna i tu su negde izmedju SESa i ove druge dve. NS ima svoje prednosti, tolerantnost na cerkosporu i definitivno utice na nizu cenu semena ostalih kompanija. Tajfun zaista ima izuzetno visok sadrzaj secera, ali prinos korena trpi. Italijane i Grke ne bih ni komentarisao. Ne bih bio u kozi onih kojima su to djubre uvaljivali, pa bilo to i dzabe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh