Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas će biti manje posejano barem za četvrtinu u odnosu na prošlu godinu.

@Steco
Za ostalo,jos mi samo fali i mehanizacija za repu:haha:....ovde kod nas nece niko sejati,moramo da ih ladimo i ove godine,valjda ce im doci iz dupeta u glavu.

Pa u proizvodnj repe ima najviše mašinskih operacija pa je jako bitna mehanizacija naročito za vađenje zbog koga se većini manjih proizvođača repa i ogadila.
Ma šta ima da im dolazi ,njima je uvek dobro.Za nas gora od prošle godine nemože biti a oni sirovi rezanac(đubre)prodvali po 1,2 din i još nema!!

kod mene lepo dodjes i biras koju ces lifam, majevicu a moze i neki popust na kolicinu :osmeh: :osmeh:

komsija kako ti zivis od ovih sto kupuju staro gvozdje, kad to vide prosto polude

Danas pricam sa drugarom koji je jedan od najboljih proizvodjaca repe kod nas i on mi kaze da on ne baca 300-400 kg npk u jesen, pa 100 kg uree predsetveno i jos 100 kg an-a kasnije kao prihranu, kako sam ja mislio da radim, nego je on zaorao 400 kg i pred setvu ce jos 200 kg npk i to mu je to, pricam o kolicinama po kj. Da li jos neko od vas tako radi ? Mislim da li ima logike, osim sto se manje ulazi u njivu ?

Danas pricam sa drugarom koji je jedan od najboljih proizvodjaca repe kod nas i on mi kaze da on ne baca 300-400 kg npk u jesen, pa 100 kg uree predsetveno i jos 100 kg an-a kasnije kao prihranu, kako sam ja mislio da radim, nego je on zaorao 400 kg i pred setvu ce jos 200 kg npk i to mu je to, pricam o kolicinama po kj. Da li jos neko od vas tako radi ? Mislim da li ima logike, osim sto se manje ulazi u njivu ?
isto tako radimo kao tvoj komsija
a kako baca prihranu?rasturivacem ili u redove?
svaki put kad prskam cerkosporu onda ubacim i wuxal ili nesto drugo

@ dusanA mi bacamo u jesen 350 kg npk po kj u jesen i prihrana oko 120 130 kg an-a po kj pred spartanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh