Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kod nas preprosle godine je pipa isla lenijom od njive gde je bila pre na njivu gde je posejana nova, udaljene jedna od druge 100,200 metara, nije bilo normalno koliko ju je bilo, te godine smo presejavali tu njivu, tako da ne praktikujem setvu u blizini njiva gde je bila repa moja,komsijska ...
kada bi to sve upratio onda je nebi mogao nigde sejati

Poslednja izmena:
:osmeh: Ruja 82, u Sidu se ne seje toliko repa kao pre, samo 4,5 ljudi je ostalo da seje, tako da mozes da se organizujes gde ces sejati

Necu se ni ja kockati, samo se raspitujem. To moze biti dobro, ali ipak je stasan rizik.

Moze se to odraditi, samo opet zavisi od najezde pipe, treba njivu svaki dan obilaziti, i prskati preventivno, ali i po psenici komsijinoj, sto nece njemu da smeta, da se napravi veca tampon zona. Mi uvek imamo neku parcelu koja granici sa starim repistem, i sve se odbrani.

Svi su izgledi da ćemou budućnosti repu prodavati samo jednoj,kako domaći Eliot Nes Vučić od milošte reče, socijalno odgovornoj kompaniji koja je na putu da preuzme grčki deo Žablja i Crvenke .49%državnog dela će dobiti valjda po staroj ceni 1E po komadu.Pošto će zabrana izvoza ostati repu ćemo prodavati po tržišnim uslovima kome god hoćemo blago nama.

Svi su izgledi da će Srpski KRALJ šećera biti samo jedan, a onda će se znati ko je GAZDA !!! Zato sam pre dve godine odustao od šećerne repe, napočetku sve izgleda lepo, računica odlična, a na samom kraju, kada dođe do obračuna, otimaju na sve načiine, a meni pokidaju živce. Od kako je nesejem, vidim koliko je bila zahtevna i stresna kultura :osmeh:.

Ja cu sa Crvenkom da radim AKKO (ako i samo ako) ostane u postojecoj vlasnickoj strukturi.

Nisam radio analizu, Yaru sam bacao 200 kg po jutru,
šandore
Koje sorte ima u ponudi?
Ja planiram uzeti Original, giraf i gazetu. A možda i nešto od domaće sorte ako ima

user-online.png

Ne znam šta ima u ponudi , pre nikad nisam obraćao pažnju na sorte " daj šta daš " . Ali sad sejem malo više pa reko da vidim koje su bolje sorte .........

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh