Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пуко топ, репа извађена и однета у шећерану Суноко Врбас. Холмер је радио и директно у камионе товарио. Данас стигли резултати просек дигестије 16,45%, нечистоћа 18,25% и са приносом сам задовољна.

Kojim prinosom si zadovoljan?
О приносу не волим да коментаришем, пошто ту треба прво објаснити неке ствари. Рапа је посејана доста касно, половином априла, била је мало ређа, па је дошао лед у мају и он учинио своје. Земља је добра, било кише довољно и одлична заштита, нарочито од церкоспоре са прехраном. Резултат је 6,5 по хектару. Цена по уговору 40 е/т.

Mi vadili jucer imali smo 4,5 kj, po jutru odokativno 3,5 vagona prljave sve u svemu nula bodova i nikad mi to više na njivu neće, niti ću ju više sijat jednostavno se ne isplati nekad davno je repa bila najisplativija a sad sasvim kontra ne vrijedi kad ne ide !

Мени се чини да је код нас друга ситуација у односу на друге културе. Проблем су цене ратарских култура које су у односу на прошлу годину знатно мање а ко зна које ће цене бити догодине. За репу се зна 38е/т по ко воли нек изволи.

Kod nas je onda 3400 kuna vagon, šta mi vrijedi dam joj maksimum nikad ne bude u korovu a repe nema, i uvjek dužan ostanem već godinama i ne vrjedi i šećerana ubija sa nečistoćom, ruše nam i digestiju šta vrjedi cijena unaprjed kad su lopovi ko i svi drugi otkupljivači !

Отимачи су они али шта да се ради???? Ја имам довољно година да памтим и боља и гора времена.

Ajmo ovako, nemam svoju vadilicu imam jednu zmajevku ovaj kad mi dođe vadit sa 6 redi treba prijevoz neće on mene ćekat a vadilica je moreau gr 4 bez bunkera moram ga pratit, moram zvat ispomoć, šećerana mi je predaleko da bi mi vozili pa to sve kipamo po strnjacima od žita, pa dok ovi iz šećerane se smisle doc pola te repe tamo istrune i sad, svima moram goriva nasut za prijevoz vadilica je 1000kn po jutru, i šta ja tu imam nemam hladne vode na repi, bolje ću posijat soju pa kako god da je ovršim ju svojim kombajnom fala bogu doso sam sad do boljeg stroja i gotovo, da ne prićam koja zaduženja imam na repi gnojiva, i prskanja kolko tu samo ima, sve u svemu ko voli nek sije meni je ovo zadnja godina !

Danas zavrsio repu, dosta bolja parcela od predhodne, ocekujem preko 3,5 vagona po kj, ali videcemo sutra, inace prinosi ovog vikenda su u Crepaji prelazili i 4 vagona, jedino je digestija bila losija.
2013-10-12-3.jpg

- - - - - - - - - -

Dobio danas rezultat za ovu drugu parcelu koju smo juce vdili, plativa repa 3.8 vagona po kj. Ovo je najvise sto sam ja do sada imao.

U petak izvadjena repa danas stigli rezultati povrsina 1h 91.680kg bruto,plative 81.544kg digestija 15.36 ne cistoca 11.36 ja sam zadovljan za ovu godinu stim da je ovo ipak gornji teren. Cekam jos rezultate sa druge parcele koja ima 2.55h i na donjem terenu je parcela.

Ja sam izracunao troskove oko 130.000,00 din po ha, bez oranja i pripreme zemljista
A zarada bi bila izmedju 130.000 i 150.000 din po ha

Zaduženje u šećerani za oko 50kj oko 3.000.000,00.Obećano gratis prskanje protiv pipe i cerkospore i 30%semena što je otprilike 300.000,00Naša je zemlja i svi radovi.Kad izvadimo sve biće komplet računica::novac:::cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh