Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kad pre,kog si datuma sejao
ja sam odradio sa totalom i uspelo je

Ja danas prskao u fulu : belvedere+safari+goltix+lebaycid+trend ,korovi navalili a pipa slabo al kad je gratis da se ne baci,A i nicanje nije nešto po mojoj proceni ispod 80% pa je šteta za svaku koju popasu.

Goltix je jezivo skup!
Nisam znao da Leybacid moze da se mesa. Onda cu verovatno i ja staviti Leybacid da se ne baci :osmeh:

Repa slikana danas, sejana 14.04. Izaslo je 50% biljaka, ali trebala bi joj I kisa, pipe nisam nasao.
2013-04-27-5.jpg

@Mica
Doza Lontrela je mala samo 0.4l/ha. Svakako sam planirao 3 prskanja od sirokolisne trave. :ppozdrav:

Danas svetac pa malo obilazak ali zaboravio aparat.Uglavnom kako sam se nadala dobro se udala.Samo jedna parcela oko3kj presevanje ,na jednoj pipa značajnija šteta(pipe ogromne ,nisam znao da mogu biti tolike)Gde je sejano sa nodetkom pa pređeno samo točkovima zbog pokorice uspeh 80%.Ta za presevanje sejana sa klajne pa se nije moglo ništa učiniti,inače spaseno desetak jutara od posledica pljuska.

Ipak sam isao sa Lontrelom jer imam dosta palamide. Doza 0,35 lontrel, betanal 0,75 i safari 30g uz ovo sam dodao i trend 0,1. Sve je po ha.
Sutra usluzno prskam 10kj samo sa Betanalom 1l/ha.

Ja danas prskao u fulu : belvedere+safari+goltix+lebaycid+trend ,korovi navalili a pipa slabo al kad je gratis da se ne baci,A i nicanje nije nešto po mojoj proceni ispod 80% pa je šteta za svaku koju popasu.
izgleda da niste jos nadrljali zbog mesanja insekticida sa herbicidom.ja sam vec prosao tu skolu,pa posle cele sezone se jezis kad pogledas parcelu(daj boze da ne bude tako)

Pricao sam sa zastitarom danas i nije bas preporucljivo lebaycid i betanali. Oprskali smo sa lontrelom (puna doza) i lebaycidom. Pipe su ogromne. Stete ima, ali mi sejemo oglede na 9cm, tako da će ostati nesto za ispitivanje prinosa.

meni je zastitar dao
boss 2 dl
apex 30 gr
betanal am 11 0,8 lit
trend 2 dl po hektaru

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh