Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
slazem se sto se tice kasnijeg vadjenja,samo koliko smemo rizikovati ako dodje kisni mesec,necemo moci ni psenicu posejati.dali dobijemo toliko para vise koliko ti nerve vrede

Kasne setve mogu biti veoma lose zbog visoke temperature i vetra u kombinaciji.Moze se desiti da seme,klica veoma brzo izgubi vlagu,svi znamo na koju se repa dubinu seje,taj gornji sloj zemlje se veoma brzo osusi.

upravo to je najveci problem...Ako povaljas da ne gubi vlagu moze da dodje kisa i da zabetonira....treba podesiti nagazne tockove da jace nabiju i ne sejati preduboko i pomoliti se bogu da nikne

- - - - - - - - - -

upravo to je najveci problem...Ako povaljas da ne gubi vlagu moze da dodje kisa i da zabetonira....treba podesiti nagazne tockove da jace nabiju i ne sejati preduboko i pomoliti se bogu da nikne

- - - - - - - - - -

Ja navijam za vas da svi uspesno zasejete,i da vam dobro rodi.Inace i mi stocari ostadosmo bez rezanaca

Od vrhunskog roda nema nista. Kasnimo sa setvom, a po prognozi koju sam pre 2min gledao na tv tek cemo kasniti.

pre 2 3 dana sam prosao kroz martince, i stao na jednoj parceli prema lacarku, trazio sam seme, ali nisam hteo da se prljam, nisam nista nasao, ali ako ovako potraje oticu za koji dan opet da pogledam kako ta repa izgleda i hoce li tu ista nicati. Bice bar na nekim parcelama presejavanje.

pre 2 3 dana sam prosao kroz martince, i stao na jednoj parceli prema lacarku, trazio sam seme, ali nisam hteo da se prljam, nisam nista nasao, ali ako ovako potraje oticu za koji dan opet da pogledam kako ta repa izgleda i hoce li tu ista nicati. Bice bar na nekim parcelama presejavanje.
Moje misljenje da ce biti presevanje na svim,tu ce verovatno biti i dobre pokorice posle ovoliko kise

Ta sto si gledao sejana pre 8 dana,danas bili iz sunoka kod drugara isli na njivu da vide repu koja je sejana pre snega 70% klijalo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh