Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stanislave prosečna nečistoća im je bila14,2 što znači da je neko imao 10 a neko 20% nečistoću.5% količine prljave repe je dosta::novac:: Inače š.senta je ok::super::

Mislim da zadnje dve godine malo zakidaju na digestiji a što se tiče nečistoće kako kad, ali u proseku kao i drugi. Ako priznaju nezavisnu labaratoriju za analize što dosad nije bio slučaj ni u jednoj drugoj šećerani vidi se da ima pomaka u celoj toj priči koja se javljala u dosadašnjim kampanjama.

Bili danas na malo druženja o trošku grka.Kakve su škrtice nije bilo loše(piće,klopa i to)Glavna vest za grke je da je šećeragi antimonopolska komisija iz drugi put dozvolila da preuzme heleniku sugar ali je Žabalj u tom slučaju višak pa ga mora ili zatvoriti ili prodati.Ali avaj od pet pristiglih ponuda na tender Koletova nećete verovati najmanja.Ali u kakvoj državi živimo možda je važno samo ono naj..,a to koletu ne fali.

Po prici kolega stariih kazu da su imali odlicne rezultate sa tri petnajstice u prolece,ja cu povecati repu ove godine nesto malo i narucio sam eurofertilovu "37"bacicu je pred spremanje

uzeo sam neku zemlju danas bio kukuruz pa razmisljam da sejem repu,zemlja je dobra i bacao je gazda godinama ali jesenas nije zaorao ,kaze praktikovao je u prolece a repu nije sejao...
Sad se dvoumim sta da radim?dobrodosao bi neki savet.....

Moze se sejati repa bez jesenjeg djubrenja, clan slavko 91 tako radi godinama, ima jos takvih slucajeva kod mene u selu, A ako ste u mogucnosti uzeti i neko brzo topivo djubre time bi jos vise unapredili dostupnost hranjiva.

uzeo sam neku zemlju danas bio kukuruz pa razmisljam da sejem repu,zemlja je dobra i bacao je gazda godinama ali jesenas nije zaorao ,kaze praktikovao je u prolece a repu nije sejao...
Sad se dvoumim sta da radim?dobrodosao bi neki savet.....
Evo meni je danas stiglo djubre za repu gde nisam zaorao jesenas kolicina 400kg/ha
bbbbbbb-089.jpg
[/IMG]

Ja sam za sada pojačao setvu repe za 6 kj od planiranih ali nije isključeno da neću još pojačati.:ppozdrav:

Ja sam uzeo Yaru 12:11:18 za ovo što je pojačano.Nije cena repe presudila već cene drugih ratarskih kultura koje će biti ove godine.Kao što sam i ranije napominjao nama je jus repa isplaćena 5,10 rsd tako da i ove godine očekujem dobru cenu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh