da. dehidracija. repa je dehidrirala, i koren je poceo da odumire. tako sam danas cuo od jednog agronoma. Kod nas se pojavilo na parceli gde repa nije bila sigurno 15 godina. Tako da gust plodored jako malu ulogu ima u tome svemu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije najjaca sa prinosom, vidim da ima i prinosnijih ali mi se ona najvise svidela.
To miroslave znaci da je kampanja jako blizu, mi krecemo Za nepunih 10 dana, razlog su ti krugovi.
@Dr. Gruja. I koja vam se sorta najvise svidela?
Juče ujutro završen drugi tretman od cerkospore fungicidima Impakt 25 sc 0,25 lit i Bravo 1 lit i prihrana preko lista Novalon 10:10:40 2,5 kg sve to po hektaru. Za sada se repa dobro drži i nije bilo preteranog odbačaja listova, i posle ovih zadnjih padavina mišljenja sam da će se i prinos dosta popraviti.
Ako Šećerrane neplate ove godine repu barem 6,oo rsd/kg mislim da će dogodine imati veliki problem sa sirovinskom bazom.