Jugos
Član
Kod nas mizerna digestija i na pocetku u septembru i do danas...ja cu ostalo posle kad ovrsim kukuruz lisnu masu sam sacuvao samo tako pa nek ceka slikacu jednu parcelu sutra prekosutra da vidite kako izgleda
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo moji rezultati vađenja iz oktobra meseca ove godine, sa površine od 80ari:dijana je napisao(la):Dobro vece.meni bi trebao pomoc, student sam i stigla do diplomskog rada,tema mi je u vezi secerne repe.Tacnije digestija secerne repe.trebalo bi mi rezultati digestije za par uzoraka godina nije bitna,ako bi mi neko poslo bila bi zahvalna.Unapred hvala
Sejao sam drenu, a tačno ću znati kad povadim i ostalo pa dobijem konačan obračun.....zcurcic je napisao(la):koja sorta je u pitanju?
jesi li pokrio ulaganja. moja ulaganja po ha su otprilike oko te cifre.
Kod nas su sve repe takve... tast je sejao žirafu, original i ivonu i sve su imale sličnu digestiju i sličan prinos... a pošto smo radili zajedno i agrotehnika je veoma slična...zcurcic je napisao(la):bas lose. mi cemo videti izvestaj od nedelje, ali mislim da bi sadrzaj secera trebao biti tu oko 15 %. prinos oko 7 vagona po ha, ali dok ne vidim papir, sve je to nagadjanje. u svakom slucaju zarada manja nego prosle godine i to dosta.
da prvo skocimo pa da kazamo hop?Branko je napisao(la):Dobio sam konačan izveštaj od Sunoka, iz Pećinačke šećerane.
Prinos repe 15,3 vagona sa 4 jutra, dakle oko 3,8 vagona/kj, prosečna digestija 15,6% i prosečni odbici 18,83%.
S' obzirom da je repa vađena linijom i nije prošla kroz Maus nego je tovarena ULT-om u kamione, odbici nečistoće nisu baš preveliki.
Dakle, repa i nije ispala toliko loša.
Seme je bilo Tajfun.
Bez obzira na sve - repu ne sejem više.