ŠAROLE ovca

Dobar frizer manje lepu zenu ucini lepsom,bas cu da probam ovu foru kod mojih grla,ima da budu kao iz francuske:haha:

Dobar frizer manje lepu zenu ucini lepsom,bas cu da probam ovu foru kod mojih grla,ima da budu kao iz francuske:haha:
U temi idf na strani 87 fotografija ovna koju je postavio @lle de france, imas jos jedan nacin "friziranja".
Ovaj metod se nekada masovno koristio kod nas i to uglavnom kod odgajivaca W.Cak je svojevremeno jedan Dekijev zemljak jednog tako friziranog ovna , sa prilicno lose odradjenim frizerajem , izlagao na Sajmu u NS.Da li zbog losih frizera ili sve boljih grla, neznam, ali vidim da se to danas vrlo retko radi kod nas.
Sto se tice fotografija engleskog "sarolea" kojima nas u poslednje vreme bombarduje kolega @ll de france, ne mogu a da se neotmem utisku da je u velikoj meri pitanje koliko je i da li je to u opste sarole kakvog znamo ili se radi o novoj rasi, odnosno mesavini rasa?Ako npr. samo pogledamo glavu koja je po francuskom standardu gola i spicasta a kod engleza pljosnata i u vecini slucajeva obrasla finom dlakom ( cak i englezi u opisu rase navode da sarole ima lepu glavu , sto priznacete kod francuskog nije slucaj, jer tamo je sve lepo osim glave) zatim oblik i polozaj usiju,vuna, duzina i sirina trupa itd.Irci, Novozelandjani,Australijanci imaju svoju varijantu, tako da nebi bilo iznenadjenje ako dodje do izvesnih promena u samim nazivima,slicno poput teksela.
Kako bilo da bilo, i kako god ih zvali moram da priznam da mi se ova engleska "kopija" vise dopada od francuskog originala i billo bi dobro da kolega @majilovac uspe u svojim namerama i nekog poput ovih lepotana donese u nase krajeve.

:haha:,eeeee Zemunac svasta ti padne na pamet,secam se tog frizeraja sa sajma makaze su bile aktivne jutro-vece,a ovaj idf sa 87 strane,uredjen sa svih strana osim butova i jos pride okupan na butkama da se vuna razbarusi,sta da se radi nije samo Srbija naseljena prevarantima

2mmgs5w.jpg

---------- Poruka napisana u 17:58 ---------- Prethodna poruka je at 17:57 ----------

1624gad.jpg

---------- Poruka napisana u 17:59 ---------- Prethodna poruka je at 17:58 ----------

jedan nas ovan ali su slike lose,inace je u priplodu

postovanje kolega alfa9,mi trenutno nemamo ali bice slika,ocekujemo jagnjenje 44 plotkinja pa ce biti slika

Majilovac lepa grla,ti ovnovi sad i na sajmu nemoze da se poredi,raskrupnjali su se neverovatno,porasli bas,ma ne bi ih pozno sad da sam ih video,svaka cast na odgoju,ko bi reko da ce toliko napredovati za ovo kratko vreme,cim budem u prolazu svraticu.

nisam dugo bio na forumu,a i nemam bas vremena ,skoro se ojagnjila zadnja ovca od sarolej ovna,ali neznam zasto su masovno jagnjili u maju ostali,od 36kom ovaca imao sam svega 39jagnjadi,prosle god kad sam imao medju njima idf,bilo 67. majilovac i sarbanac kako ste ?kako ide posao sa sarolejima?sarbanac imas jos te ovnove i ovce od saroleja?pozzz

kolega alfa od ovna nezavisi plodnost nazalost,ovce odlucuju brojnost jagnjadi,da bih bile dvojeke i vise treba da se poklope vise stvari a najvise utice kondicija ovce i sezona terenja,sto se tice saroleja ja sam prezadovoljan,imamo maticno stado od 44 plodkinje i 3 ovna,2 nove linije iz madjarske i nekoliko fracuskinje i njihove potomke,slikaj ovnica pa izbaci sliku da ga vidimo ako mozes unapred hvala i veliki pozdrav

Nazad
Vrh