Posto verovatno vceina nas nema prilike da cesto vidja toliko razlicitih rasa ovaca i u razlicitom stanju na jednom mestu, skrenuo bih paznju na par stvari pri posmatranju zivotinja.Jedna bitna stvar je da li zivotinje imaju ili nemaju vunu, sto neiskusno oko sto se velicine tice moze brzo da prevari. Problem je moza i u tome sto momci sa Uba nisu ubacili 10 bala slame u boks i podigli pola metra ovce da bi izgledale vece kao sto su to neki uradili. Bitno je i to da se covek ne treba fiksirati na visinu zivotinja vec na trup jer je to sto se prodaje i gde je najvise mase. Ja sam i Sarole i Texel kao i ostale rase posmatrao 10 dana dok sam bio na sajmu. I jedna i druga rasa su dobro prezentovane, sto se izgleda tice sa mozda nekim manjim propustima kod texela sto je neko u toj temi spomenuo. Odgajivac, odnosno kupac treba da zna sta hoce od te zivotinje ali je definitivno sarole svakako dobar izbog za poboljsavanje mesnatosti pogotovu kod nasih domacih rasa i raznih mesanaca.S obzirom na to koja se razlika napravi u odnosu na neko "domace" jagnje u mesnatosti i prirastu ta neka cena koju oni traze na musko ziljeze uopste nije visoka jer se to posle prvog jagnjenja 50ak ovaca vrati. Ne treba ocekivati da mesnate rase budu visoke , visina ne bi trebala da bude presudan kriterijum kod izbora rase vec ono sta ta rasa moze da proizvede.