Đuro Đakovic

Odg: Djuro Djakovic

:bravo:
Mislio sam da si mladji po ponasanju i načinu pisanja na forumu.

Kao prvo Bubu je rekao da su crveni stariji kombajni. A zeleni noviji. Znači onda nisu se u isto vrijeme proizvodili i crveni i zeleni ĐĐ.

zrine892 je napisao(la):
:bravo:
Mislio sam da si mladji po ponasanju i načinu pisanja na forumu.

Kao prvo Bubu je rekao da su crveni stariji kombajni. A zeleni noviji. Znači onda nisu se u isto vrijeme proizvodili i crveni i zeleni ĐĐ.
No problemo druze.......... :cao:

fk2wbr.jpg

Drugari pomagajte, gde mogu da nabavim ovu elasticnu spojku za Djuru Djakovica 1620, u Srbiji ima samo neke gumene da se nadju ali nisu original. Da li neko zna broj neke prodaje u Hrvatskoj... I interesuje me jos da li se neko razume u onaj senzor za rastur koji stoji napolju iza sita. I hteo bih da kupim jedan heder za zito, ako ima neki na prodaju.

Unapred hvala.

Odg: Sečka za Đuru Đakovića 1620 H

Dovla je napisao(la):
Ja imam problem sto je secka jako udaljena od pogonske remenice te su kajsevi jako dugacki i dolazi do velike vibracije kajseva i hoce da padnu. Postavljeni spaneri koje sad imam su iskidali postojeci lim na repu za koji su bili pricvrsceni. Koliko bi trebala da bude debljina tok lima koji nosi spanere? Spaneri nisu fabricki postavljeni, pa mi zbog toga bila potrebna fabricka postavka spanera.

Ja imam secku kod mene na DD i nemam problem sa tim spanerima, ako jos uvek nisi resio mogu da ti posaljem sliku kako stoji kod mene, meni je problem ukljucivanje, ta original elektricna spojka mi se ne svidja kako radi pa sam je zavario, i sad stalno okrece cim upalim motor. Da li ima neko resenje mehanicki da se ukljucuje i iskljucuje.

Pozz svima ja sam nov u ovoj temi, inace imam DDakovic 1620 izmaj 142
mnoge stvari su netacne o prosipanju psenice, verovatno nisu koriscenja
adekvatna sita ja samlicno imao problem sapuzem u bunkeru,dok nisam
produzio za 2 kruga spiralu.spojnicu koju trazis od DD ja sam nabavio
u rumi univerzal,022428818 e-mail drviz@ptt.yu
inace crveni su rađeni do 87g kao i u dajcu sto su promenuli boju inace su razlike
oko finesa, farovi malo unutrasnjost kabine, nista bitno za kval zetvu
kod mene je licno radi 175ari za 42minuta sa zakacivanjem hedera a prinos 15t :D

pozdrav svima...Ja sam se zagrejao da kupim Djuru 1620-1622! Pa me interesuje koliki ima zitni adapter,koja je sirina doba,koliki mu je ucinak na dan.....?Da,cuo sam da nema povratnu masu na trum,pa me interesuje kako to izgleda? :cao:

ogov...seca zitni heder je 5.60m dob 1600cm motor 220-260ks predxodno
sam rekao o ucinku inace radio sam u vecoj tabli malo losiji rod 20m-1xektar
a sto se tice povratne ima tu grebene i radi besprekorno jel ima fabricki
na korpi blokade prve 2 kaskade da bi vlat ostajao duze u korpi
znaci nije predvidjeno da neovrse samo su mnogi te delove poskidali
pa im prave probleme zbog neznanja ps. ako imas negde blizu takav
kombaj najbolje otidji pa okreni za dobnu remenicu njega i zmaja
pa ce ti se samo kazati :ppozdrav: :cao:

hvala Savke.... :bravo:E a reci mi kakva je kabina? daj neku sliku od kombajna da pogledam....!?

Evo slike od kabine i izgleda mog ombajna za seca sta je trazio
bahw0.jpg
312a5xg.jpg
f42v14.jpg
f42v14.jpg
f2rj9j.jpg
6gjvxf.jpg

hvala savke.... :D a reci mi kako se krecu delovi:kajsevi lezajevi i tako to? :cao:

Evo, imam knjigu poljoprivredni kalendar 1986 :cool:
Knjiga je kupljena u Novom Sadu, izvinite na off pa evo slika šta ima unutra .. :ppozdrav:
Sviđa mi se jako taj 1620 .. kolega ga ima sa 6m kosom ćini mi se žita ovrši do 40kj na dan ako ima prjevoza i da je u komadu .. :cao:
k4ic08.jpg

Ne znam kolika je visina, malo je vislji od zmaja i ja sam merio samo visinu da moze da udje u supu. Delovi nisu skupi, npr. lezaji slamotresa su 900 din FKL Temerin x12 komada. Dobni kajis je oko 100E, ali ne crkava tako jel ne ide direktno na dob. U principu nema kvarova kada se dobro spremi...
2010- pokosio 75ha, 2009-120ha, 2008-87ha, 2007-80ha, bez vecih problema.... Ima jednu manu koju nisam resio a to su kretace, pucaju, jer nisu od dobrog materijala i suplje su iz nutra... Posle od prilike 100-tinak ha... ::prica::
2dwgvad.jpg

Kretače moraju da se preprave i naprave ojačane i nema više problema.Brat ima M1620H,uradi sa njim oko 600 jutara godišnje ali ga rasture bukvalno celog pred sezonu i spremaju ga pošteno.

jos jednom hvala,savke...a kakva mu je korpa,cuo sam da ima univerzalnu?

nije univerzalna menja se veoma lako nevade se slamotresi sve od napred
Maticu sta je uradio brat moze jasnije, slika, objasnjenje:haha:

Kretače su pogon.Savke nemam slike ali ti mogu dati broj telefona pa da se čuješ i odeš da pogledaš.

Nazad
Vrh