Čestitke za ponove.

Opet ne citira...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Kod špartača sa S oprugama potrebno je namontirati samooštreće motičice i dobijate vrhunsku mašinu.Sa onim običnim motičicama nije ni za q.

https://postimg.cc/VSH2rqgr]

[/URL][/URL]
IMG-20230214-100601.jpg
[/URL]

[/URL][/URL]
IMG-20230214-100622.jpg
[/URL][/url]

OLT "Sava" 20 diskova iz 1982. godine...
Uvoz iz Slovenije...
Svi diskovi nazubljeni...
Zadovoljstvo koštalo 450 eura...
Nije moglo niže, a nisam ni hteo preterivati sa cenkanjem, perfektna je, nigde lomljena ni dodatno popravljana, krivljena, varena i sl...
Odmah i isprobana u bašti, prilično sam zadovoljan... 🍻
Jedina mana, nedostaje jedan čistač...🥲

Poslednja izmena:
Imam takvu ali sa 24 tanjira i vuče je ferga. Kupljena nova negde 89. godine. Radi dobro a ponekad mu je malo teža. Nekoliko puta tanjirao po suvom, gromade kao kamen i dosta čistača mi se iskrivilo i skinuo ih.

Mislio sam da nabavim od 24 tanjira, ali nisam bio siguran hoće li Vladimirec moći da se izbori s takvom, pa je prevagnulo da nađem i kupim manju...
Ova tanjirača OLT Sava sa 20 tanjira po katalogu je teška 380 kg, a veća, sa 24 tanjira je 420 kg...
Tanjirao sam jedared, iz čiste nužde, ne obesti, tanjiračom sa 28 tanjira, bio je to pravi doživljaj i nikada mi više takvo što nije na pamet palo...
Traktorom sam jedva išao putem s podignutim oruđem, a volan se ponašao kao da je bio hidraulični umesto postojećeg mehaničkog...
Nikada nisam smeo da spustim tanjiraču u plivajući, traktor bukvalno se uguši i moram da stanem, ali sam nekako, iz par prohoda, uspeo da spremim njivu...

Posle više od mesec dana pronađena zamena starom Fergi...opet Ferga :)...Daleko da je nov, ali je dosta mlađi...1998.godište, 2800 rč 8originalni sat i dalje radi), stanje poprilično dobro...od prvog vlasnika, u prvoj boji.
Iskoristio bih priliku ovde da se zahvalim svim forumašima koji su sa svojim predlozima i interesovanjem pomogli.
Mesec dana potrage, pakla nakupaca i švercera, nerealnog sveta, ožalošćenih porodica koji valjda i cenom hoće dodatno da ožale pokojnika, lomove lomova i jako malo ( jako malo) pristojnih ponuda i komunikacije.Dosta pređenih kilometara (čitaj nepotrebnog troška vremena i para) jer je ta tu gospodu jako čudno shvatanje reči "odlično stanje, bez ulaganja".Da skratim...traktor je iz okoline Priboja, prenos napravljen, ostaje mi tehnički i da ga registrujem...celo "zadovoljstvo" oko 6000, samo traktor 5600, ostalo je otišlo na razna nepotrebna goriva i prevoz.

https://freeimage.host/i/HGkTWRn]
HGkc4Mg.md.jpg
[/URL]
HGkliX9.md.jpg
[/URL]
HGk1Jyl.jpg
[/URL]
HGkEdla.jpg
[/URL]
HGkEfNp.jpg
[/URL]
HGkECxI.md.jpg
[/URL]
HGkEoiX.jpg
[/URL]
HGkERR4.md.jpg
[/URL]
HGkE7b2.md.jpg
[/URL][/url]

Pa imam i ja Fergu, i za 5-6 tisuća eura bih radije popravio sve živo na njemu i još bi ostalo para nego da kupujem drugi za koji opet ne znaš kakav je i što se skriva u njemu.
Naravno, svatko sa svojim novcima radi što poželi, i to poštujem.
A o tome kakav je neću trošiti riječi, ja osobno ga ne mogu smisliti.🤣

Pa imam i ja Fergu, i za 5-6 tisuća eura bih radije popravio sve živo na njemu i još bi ostalo para nego da kupujem drugi za koji opet ne znaš kakav je i što se skriva u njemu.
Naravno, svatko sa svojim novcima radi što poželi, i to poštujem.
A o tome kakav je neću trošiti riječi, ja osobno ga ne mogu smisliti.🤣
Zavisi kolika je doplata i za sta...

Ljudi prosto obožavaju da guraju nos u tuđe glave, novčanike...ali ok, forum je slobodan za pisanje osim ako to nisu uvrede i besmislice.
Za one koje to interesuje...početkom 70-ih ćale je kupio nov 533, skoro 50 godina je radio kod nas sve.Nemam mnogo zemlje i za tu površinu je bio idealan.Rađeno mu dve generalne i to u vremenu kada su delovi bili originalni....Jednostepeno kvačilo, bez blokade, hidraulik koji ne radi bez kvačila...posle toliko vremena i ulaganja došla mu zamena.
Što se samog 539 tiče, ponavljam, za moje potrebe i više nego praktičan i dovoljan, što se cena tiče, sve je otišlo u nebo, da ne kažem u q.

Nazad
Vrh