Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima ali su one bile odvojene imale su zaseban prostor i zaseban ispust. Jel može da im smeta dryga živina u smislu prenosioca nekih bolesti?Imate li odrasle druge živine u dvorištu?
Curkama je potreban svakodnevni nadzor i briga,voda se menja dva pa i tri puta dnevno(u zavisnosti od vremena)dok hranu mozes davatiImam zatvoren prostor oko 3x2m sa ogradjenom terasom iste površine, nekad se tu gajile svinje, pa kokoške... ali o ćurkama ne znam baš ništa; mogu li da se gaje "na daljinu" tj da su im dostupni voda i hrana (ugradjeni su "dozeri"), ali da se obilaze na nekih 5 dana i samo tad da se puštaju po okućnici?
Ili je ipak poželjno svakodnevno prisustvo kod gajenja ćurki? Sve ovo pitam za neke malo više odrasle jedinke jer nema uslova za "ćurke bebe"Kod nas je cena 900din/kg ćuretine, ali nemam predstavu pošto su ćurići za odgoj?
Vi znate svoje razloge,ali ja planiram da na prolece uzmem dve razlicite rase curaka i da izbacim tovne,jer sta god ljudi mislili,curke se itekako isplate,recimo na jednu curku dobijete 50 eura cistih para,malo li je?Ok, hvala na info, znači ćurke otpadaju kao opcija...
Sad je cena 850-900din/kg u zapadnoj Srbiji, pa sam hteo da ih imam samo za svoje potrebe. Ali nemam uslove za svakodnevni nadzor, više bi to bilo vikend gajenje pa zato odustajem...Vi znate svoje razloge,ali ja planiram da na prolece uzmem dve razlicite rase curaka i da izbacim tovne,jer sta god ljudi mislili,curke se itekako isplate,recimo na jednu curku dobijete 50 eura cistih para,malo li je?