Ćurke i način njihovog držanja

A sta mislis da moze da bude, meni pocrkalo preko 50 pileta, samo pocne da se uvija i krivi glavu i cao

Koja je starost tih pilića?
Nervni simptomi bi mogli da budi zbog virusa atipične kuge živine.
Takodje i salmoneloza bi mogla dati takve nervne simptome.

Ukoliko ima starije domaće živine ona može biti nosilac parazita Histomonas od kojih mogu uginjavati tovne ćurke, sa simptomima tamne glave a na jetri se formiraju pečati.
A ukoliko su beličasti čvorići manji ili veći slaninasti, onda može biti leukoza živine, a posledica je inficiranog matičnog jata, odnosno roditelja vaših ćurića.
To je ovako na forumske informacije.

Više odgovara ovom drugom opisu nesto poput belih čvorića ili vise kao plihovi. E sad da li sam zakasnio sa lečenjem i da li uopšte ima lečenja ako je to, šta vi mislite? Imam i sliku jetre ako uspem samo da postavim

Slabo mi ide postavljasnje slika al pokusaću izgleda da je to što ste naveli do prosle godine u okolini niko nije imao problema sa ćurkama a prosle i ove isti slučaj kod više ljudi

Imam zatvoren prostor oko 3x2m sa ogradjenom terasom iste površine, nekad se tu gajile svinje, pa kokoške... ali o ćurkama ne znam baš ništa; mogu li da se gaje "na daljinu" tj da su im dostupni voda i hrana (ugradjeni su "dozeri"), ali da se obilaze na nekih 5 dana i samo tad da se puštaju po okućnici?

Ili je ipak poželjno svakodnevno prisustvo kod gajenja ćurki? Sve ovo pitam za neke malo više odrasle jedinke jer nema uslova za "ćurke bebe" :) Kod nas je cena 900din/kg ćuretine, ali nemam predstavu pošto su ćurići za odgoj?

Nazad
Vrh