Pozdrav, vidim da ste aktivni i ove godine ka i prethodnih ,pa reko da i ja nesto napisem.
Ove godine sam nabavio curke 21. Maja ,pojma nemam koliko su tada imale nedelja , verovatno 4 .
Inace ih kupujem kod lokalnog veterinra u poljurivrenoj apoteci .
Prosle godine sam uzeo 10 curana i pogodilo se da je medju njima jedna curka i 9 curana .Tu curku su u finisu tova poceli da gaze i ona je pocela da kunja i ugiinula je,da sam bio malo pametnii na vreme bi ona otisla na klanje.Posle toga je i jedan curan crkao(milim od vrucine). I pored tih gubitaka ,mislim da se isplatilo ulozeno,jeste da coveku bude krivo kada se tako nesto desi a opet realno je ocekivti da bude gubitaka.
Curke gajim za sebe i svoju rodbinu , ali volim da svaki ulozeni dinar stavim na papir i tacno da znam koliko je ulozeno a koliko vredi dobijeno.
Prosle godine su pojele 3 dzaka jednice ,15 dzakova dvojke,8 dzakova trojke i 20 dzakova cetvorke , na pocetku zivomicin i ad kapi , jednom neke kapi za proliv i to je to.To sve je kostalo 30000 i 8000 curani ,znaci ukupno 38000din . A ostalo mi je 8 curana koji su uredjeni imali u proseku po 15 kg , to je 120 kg, neznam koja je cena bila,ali sigurno da se isplati. Koncentrat koji kupujem je sto posto , kod mene drugog i nije bilo.Zaboravio sam da napisem da su redovno bili pustani na pasu a kada su zatvoreni obavezno uvek imaju sveze koprive da jedu ,onako nabrane pa vezane da vise , tako najvise vole da jedu.
Ove godine sve ide kako treba.