Ćurke i način njihovog držanja

Pre mesec dana i malo vise 3 velika curana su napali jednog curka,sreca pa sam isao da sipam hranu,malo je falilo da rikne vec je bio gotov skoro,zaklao sam ga i sredio pa sam ga izmerio ociscen je imao 9.8 kg znaci ziv je bio tezak oko 13 -14 kg,inace nemerim do kraja tova onda izmerim par komada zive.Sutra cu izmeriti pa javiti :ppozdrav:

66 dana starosti:
aEvwnYh.jpg

Opet problem sa velikim curkama pre neki dan opsta tuca,jedva sam ih rastavio i video glavnog sto tuce sve,uzbacio sam ga napolje i sad je mir i tisina u oboru :ppozdrav:

Nisam Darko. Odavno to ne radim, prvih godina sam ih merio al' mi vise dosadilo. Sada ih samo merim uredjene kada prodajem.:osmeh::ppozdrav:

Taman kad mi ćurke prelaze 90 dana starosti, kontam da uzmem CU3.... međutim ovaj proizvođač hrane nema CU-3 niti CU-4. Od njih sam samo dobio ovaj Premix koji se miješa sa prekrupom do kraja tova.Nisam htio mjenjati hranu...ali tako je kako je...nemam pojma koliko je ovo dobro.
4bBdwET.jpg

Dali je neko imao ovakav problem sa curkama ranije , pa da pomogne? Kod jednog curana ispod guse prema spomaku ima neku kao loptu , kao da mu se spustila gusa .
Nisam ga slikao , vec na slici drugog curana obelezio to mesto . Veterinar kaze ,da se mozda ubo na nesto,I dao neke kapi da mu dajem .Meni iskreno nedeluje da je to zagnojilo , vec da je nesto drugo u pitanju .
arvt5qa.jpg

@darko123456

Mozes slobodno sa tim superom praviti C-III i CU-IV. Rastur ce biti veci nego sa granulama i treba prekinuti sa davanjem takve hrane 10 dana pre klanja a ne 5 kako pise, zbog kokcidiostatika.

@
cheki

Obicno to bude "limfa" a ne gnoj. Sacekaj jos koji dan i prati ponasanje curana. Ako se normalno ponasa onda je samo "limfa" u pitanju i ne bi trebalo da mu skodi ali ako pocne da kunja onda je najverovatnije gnoj i treba ga leciti onako kako veterinar preporuci.

:bravo:Isti problem i kod mene jutros sam video 2 curke da imaju limfu zvao sam veterinara dolazi danas javicu sta je u pitanju

- - - - - - - - - -

Bio mi je veterinar danas popodne kaze da je pukla voljka i pno je vode i nema leka za to,rekao mi je da je zakoljem jer nece preziviti,mneso je uredu nemoj cekati vec grej vodu i ostri bricu

Poslednja izmena od urednika:
U petak sam zaklao 4 curke,sve su imale voljke pune vode i hrane u kesi,meso je uredu,a bio mo je i veterinar i kaze da smo dobro uradili inace nebi prezivele ugusile bi se onda je steta velika,razlog je bio sto su se napinjale kada smo ih prebacivali u veci prostor pustili smo ih d ide peske ali su se ukopale kao bikovi i onda su kanda pukle voljke,bolje da sam ih nosio jednu po jednu al eto greska placena sta sad nek je za nauk i meni i svima

​ "sve sto nije danas bice sutra"

Nazad
Vrh