Dizel D-2 i Eurodizel razlika

Primetio sam da su na traktoru sva creva od goriva procurela(jednostavno kaplje iz pancirnog creva kroz pletenu zicu) traktor je stajao celu zimu pod supom i nije paljen ED je u njemu,ranijih dodina dok je bilo D2 nije se to desavalo dali je jos neko imao ovakvu situaciju?
 
Citam na dosta mjesta kako imate probleme sa curenjem ED iz sistema za gorivo,i nista mi nije jasno.Proslu godinu sam koristio regresirani ED tocen na NIS_ovoj pumpi i apsolutno nikakvog curenja (ni vlazenja) nemam na oba traktora.U cemu je tu stos?
 
kod mene je stricu na pasatu propisala bos pumpa na sve otvore na koje je mogla od ED. par meseci je koristio i procurila skroz .sve unuta od gumica dihtujucih je stradalo. to je klasicna pumpa za d2 naftu. a evo pre par dana je rodjak radio na golfu tdi isto. cela tocaljka po asvaltu ostala za njim koliko je procurela a radi. bosisti pune ruke posla imaju. ja sam u mali kipor sipao prosle godine jednom samo ED i pumpa ,rezervoar ,dizne svud kao orosili od nafte. sva masina se uneredila od prasine polepljene i to samo od 3L ED. od tada samo loz ulje uzimam u bjeljini i nema problema vise i tako mi je i u traktoru stalno
 
U pitanju je neko agresivno smeće od goriva koje su smućkali.U razgovoru sa serviserom PVP čovek kaže da od prošle godine nema drugog posla oko PVP sem sanacija curenja jer su svi gumeni elementi u pumpama pojedeni.
 
Citam na dosta mjesta kako imate probleme sa curenjem ED iz sistema za gorivo,i nista mi nije jasno.Proslu godinu sam koristio regresirani ED tocen na NIS_ovoj pumpi i apsolutno nikakvog curenja (ni vlazenja) nemam na oba traktora.U cemu je tu stos?
Pa cekaj polako,nece to odmah.
Matic,od kako je nestalo D2 dizela kod jednog servisera u Nisu se ceka 3 dana na popravku a ima covek gomilu radnika i dosta savremenih masina.Radi 12h i ne moze da postigne,namlatise se para.Crkavaju i gumeni elementi a i sve ostalo u pumpama.
 
Već 20 godina nema pravog dizela ni benzina nego samo neka čorba koja ide u zamenu za to bio sam godinu dana u libiji tamo da vidite šta je benzin i dizel o ED niko nema pojma neznaju šta je to dizel je takav da ne smrdi a nije nešto masan to nemožeš opisati a o benzinu da negovorim nema ono kao kod nas pre 94 ili 96 oktana ili šta znam većsamo jedan benzin u sva vozila se sipa od 1500 do 5000 kubika i sve radi ko sat milina a ovo kod nas samo našpricaju nekim aditivima da uopšte pali ako je moguće sve neko smeće od benzina a busaju se to je po evro standardima volio bi da mogi mogu da iskuse to pa da onda prosude o kvalitetu čak što više kod nas litru kod njih petnaest a za šta ko zna .teško da će mo u skorije vreme imati neki kvalitet od energenata za pokretanje motora a znju nafilovati akcize i cene kao da je to to je neki kvalitet
 
ja od 90 tih godina dal sam par puta nasuo gorivo da valja. najveca razlika je bila jednom prilikom kad sam grcki benzin nasuo za vreme sankcija .kao boja kafe a mislio sam da je plovak od rezervoara zaglavio. skoro upola potrosnja manja a motor se necuje. tad ga nasu i otad vise nevido dobrog gorva .nis nikad ni pre nije bio nesto posebno ali INA je imala prilicno dobro pre 90 ih. a ovi rusi ce nam glave doci ,sve mafijasi do kraja
 
Ovaj novi dizel od kad se pojavio ne mogu da se namenjam creva i gumica.To je pocelo od jesenas Sipam u dizel redovno dvotaktno ulje i sa mehanickim elementima nema problema ali zato sve zivo sto je od gume ovo djubre od goriva rastvara.
Sva se creva potklobuce i prosire tacno se vidi da ih nafta razjeda.
 
Ipak mislim da nije do goriva. Creva su ko zna od kad i ko zna kog kvaliteta, a novija goriva su mozda malo agresivnija i creva to ne mogu da izdrze. Ni na Rusu ni na John Deere, a ni na NH nemam problema sa ED. Ni jedna nije nova masina i creva su originalna.
 
Paore nije bitno koji je proizvođač i nemoj da misliš da te ja zezam.Prošle godine su zveknule 2 Japanske i jedna Švapska a gorivo ED sa NIS-a.Popravka Japanskih se nije isplatila a neće svako ni da ih primi u radionicu.Švapske su urađene a dokle će ići vreme će pokazati.
 
Nazad
Vrh