Prikolice

Druze Pisarov gde si ovo iskopo dal ima jos takvih. Srecan rad.
 
:haha::haha:nema toga druze vise,to su unikatni primerci.Kad je to doneo kuci cale ga je pitao SINE PA JEL TI IMAS OCI,PA STA SI OVO KUPIO.
 
Veruj mi Omoljicanin da se tesko nalaze,sad sam nasao jos jednu ovaku iya smedereva hoce da je proda samo sin da mu iy inostranstva dodje 300etrayi covek.Nije mi bas tako otac kayo al se ljutio sto nece da odmara preko yime :osmeh: sutra nastavljamo sa sredjivanjem. a ti kume de slikaj te tvoje krseve koji su slicni kao ova pa onda sudi radis 150ha vuces tecinu ymajevku pu sram te bude:ppozdrav:
 
S.Pisarov sad ti je prilika da od nje napraviš kipericu, malo više pola i troška ali leđa će ti biti zahvalna jednog dana.
 
Gledaj samo da ojačaš felne, hoće da pucaju oko šrafova koji spajaju felne, najbolje je da se napravi prsten koji će to da drži.
 
Te felne jako liče na felne od moje Trepča 4t prikolice. Koje su dimenzije guma? Kod mene su 6/50-20 i zrele su za zamenu samo mislim da ću teško naći takve male 20kinje. Usput da pitam jel ima ko za prodaju 2 ili 4 kom sa ili bez unutrašnjih
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]?
 
Iste su felne a gume na ovoj rasturenoj su 7.5-20 ili 8,25-20 neznam tacno.
Mims,kako mislis prsten,pojasni malo.Tu pucaju najvise zbog debelog pretovara i otpustenih srafova.
 
Deda je imao takve dve prikolice, imale su metalne stranice tovareno je i preko 6t zato su pucale. Na žalost nemam sliku ali kad smo ih remontovali na plazmi je isečen prsten koji staje u udubljenje gde se nalaze šrafovi koji drže polovine felni i tu se zavare, šrafovi su dosta dugački tako da prolaze i kroz taj prsten.
 
Ili napraviš od flaha "podloške",zavariš za felnu,matice okreneš obrnuto i nikad više neće puknuti. Ali sve to ti treba ako imaš nameru da tovariš preko 5t.
 
dsc00430.jpg
dsc00432.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Ova prikolica je radjena 2007godine cale i ja smo je rasturili ocistili ojacali sasiju i opravili stranice.bila je u istom stanju kao ova kojiu radimo,patos je metnut 3mm a dtranice debeloyidni 40x40 kutije i milimetar ipo lim. ovako kako stoji 6,300kg yita je nosila a na 6,500 je popucala felna.:ppozdrav:
 
vidim ti imas regulator kocenja na svojoj prikolici. kod mene ga nema, kostao me prednje desne gume prilikom izlijetanja kombija pred mene ::lose::
jesi li prosirivao pod ili si ostavio iste dimenzije kako su i bile?
djeluje mi siri u odnosu na trag kotaca. ali mozda me slika vara..?
 
Taj regulator je kamionski,isproban na drugog kompletnoj prikolici i prikacen na ovu.Inace je imala regulator na boci.Nova nstalacija(cevi,boca)jos nisu namontirani.Slika te vara jer je pod malo suzen sa 220 i kusur na nekih 215cm,a produzen za 30cm.Sada je u gabaritima Zmaj prikolice 8t.
 
Sprenglovanje gibnjeva,da ili ne?
Treba mi misljenje ludi koji su se susretali sa takvim gibnjevima u praksi.Koliko je isplativa ta rabota?
Pitam jer na prikolici koju remontujem jedan gibanj moram ili menjati ili dodavati jos listova jer se gotovo ispravio u horizontalu.
Moj otac je izricito protiv sprenglovanja,povucen iskustvima u firmi (kamionske prikolice).
Inace gibnjevi su indenticni kao na Zmaj 489.
 
Nisu pucali,nego kao bagerista tovario kamione zemljom na kojima su radili sprenglovanje,pa su se posle kraceg vremena vracali u stanje pre ispravljanja.
Imate li neke kontakt tel. od ljudi rade sprenglovanje?
 
Prilikom šprengovanja gibnjeva može da dođe do pucanja istih.Znači može ali ne i da mora.
 
Nazad
Vrh