Ishrana ovaca - praktična iskustva + Upitnik !!!

CIME HRANITE VASE STADO U ZIMSKOM PERIODU KAD NEMA PASE


  • Ukupno glasača
    136
Može se produžavati polako do max sat vremena pre podne i sat popodne.Sve preko toga je rizično_Obavezno obratiti pažnju da li ima gomila soje koje naprave miševi i ako ih ima....obilaziti ih.
Pre dve godine se moj brat opustio, pošto su jele na sojištima više od mesec dana, pa ih je ostavio više od dva sata u popodnevnoj turi i sutra ujutro 6 komada.....zakopavanje.

Hvala na savetu, znači i bez obzira ako se naviknu na soju zna biti problema? Mislim da ja neću imati tih problema pošto ja puštam samo poslepodne i kad budu dva sata vani to im je puna kapa.
 
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]Slike od jutros.
 
Moje ce da pasu sve dok ne padne sneg.
Jutros na pasi
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

Na ovoj drugoj slici se vidi dokle je zalivano a u daljini se vide posledice suse.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
 
Poslednja izmena od urednika:
Bilo bi lepo kad bi nam objasnili gde je fotografisano, kada, čije su ovce......
Ovako samo vidimo da nisu baš u najboljoj kondiciji.
 
To je farma u Surcinu virtemberg rase ima tu jako dobrih ovaca tu su dobar deo u ovom kosu bili odvojeni skartovi za prodaju .Iako je bilo problema ove godine i uz zalivanje nije bilo trave na pasnjacima .Ali ovce se stvarno dobro hrane ujutru koncentrat u granulama ,senaza seno i kvalitetna silaza pa se isteruju na pasu za to vreme se u obore ubace poneka zobna,sojina ili zitna bala takodje za ishranu ii tako u krug ,Ovce se jagnje dva puta godisnje i veliki broj oblizni itd da neduzim vise
 
Nazad
Vrh