Prskalice

Danas na kraju prskanja mi se desilo da mi aragov el.ventil sa slike ne odreaguje na podizanje pritiska na prekidacu, reaguje na smanjivanje pa onda posle tri cetiri klika reaguje na podizanje i tako u krug. Da li je neko imao slican problem?
f2f6591e0ae2cdb702e859af4dc35306.jpg


Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
Da li imaš elektronsko uključivanje prskanja ? Kod mene je problem bio u tom ventilu a nije hteo da diže pritisak.Problem je gumica koja vremenom "nabubri" pa ne može opruga da je vrati u položaj koji treba.




 
@baderljica iskreno se nadam da je u tome problem videcemo sutra..
Komšo, gde i kod koga si nosio pumpu na remont?
I ja sumnjam na taj mešač u buretu, a šta ima u njemu, jel neka opruga, mehanizam? Kod mene je neki crni patrljag od 5-6 cm.
Taman sam se navikao na mali pritisak i novu količinu vode, kad juče idem do njive da poprskam suncokret i uključim mešač uz put, u jednom trenutku sa 1 bara skoči na 5 ,uplaših se da će otići skazaljka u crveno. Počnem prskanje, magla kao nekad kad je bila nova, mada je i tad radila sa 3 bara, u I brzini i naravno brzo nestade vode. Bem ti život, sad prebacuj u II brzinu, kao nekad što sam prskao. Poludo sam sa tom prskalicom.
 
To Kiraj druze, nadam se da je to, prvo sam pomislio da je u prekidacu problem, gubi kontakt negde posto zuji dok smanjujem pritisak a ne zuji kad hocu da povecam.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
 
Dakle ovako. Bio je problem u samom razvodniku. Ona ručica sto ima nije htela da otvara i zatvara. Unutra neki sitni delovi od plastike i jedna mala membrana. I to sve sa onom oprugom za onaj ventil za regulaciju pritiska. Pošto nije razvodnik sa mamnometrom original Moravin onda je čovek stavio neke njihove delove u ovaj i sada radi bez problema. Kad se ručica zatvori onda voda ne ide na grane već ide samo na prelivno srevo. Kad se ona otvori onda ide na grane i eventualno ide na preliv ako ima viška tečnosti. Regulator pritiska se normalno odvija i zavija i fino se šteluje pritisak. I onda su zamenjen sve dizne (msl da su obične) njihove 02 i na ona mala sita stavljene nove gumice. Sad rade dobro obe strane.
Do sada sam imao 03 i išao sam prvom brzom na 1400 obrtaja i sa punom prskalicom (330) mogao sam da isprskam malo jače od hektara (1,1-1,3).
Sad mi čovek namestio pritisak na 5 bara i rekao da idem drugom brzom na 1000 obrtaja, ili da smanjim pritisak na 3 bara i idem prvom brzom na 1200 obrtaja. Moram probati dok ne vidim kako to sve funkcioniše.
 
Јели ви то држите мешач стално укључен? Ја пустим да ми у путу до њиве меша хемију, и кад дођем на њиву гасим мешач и само гране укључујем.
 
Tako i ja gasim mešač u prskanju ali pošto prskam 12 redova onda kad radim pola iili četvrtinu otvorim mešač da mi pritisak ostane isti da se nepoveća.
 
kod mene mesac radi cim upalim kardan,nema da se pali-gasi posebno..kad dodjem na njivu samo pritisnem da se upali prskalica pritisak koji hocu i gas

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
 
Ja imam tri one ručice za aktiviranje grana i četvrta za mešač. Njega moram u putu uključiti da meša, a ove tri isključim jer bi počela da prska. Kad dođem na njivu, otvorim i ove tri i onda kreće prskanje ali i mešač radi.
 
Meni razbijač stalno radi e sad ne znam koliko baš razbija pošto je na njegovom kraju klasična ST dizna četvorka (tako je bilo fabrički).
Prskam 14 redova na 70 cm (20 dizni),razvdnik sam podigao višlje na dohvat ruke i kada prskam manje od 14 redova, okrenem točkić u minus stranu za pola kruga ili manje-više a tačan pritisak podesim za par sekundi pošto mi je manometar u kabini ispred mene i nema potrebe za okretanjem nazad...
Kardan nikada ne gasim u radu,pri izlasku na kraj njive stanem na kvačilo (do kraja) i isključim glavni ventil na prskalici.
Prskalica je od 440L sa pumpom AM BP105 i nosi je IMT 539.

Moje pitanje je ima li potrebe za većom diznom na razbijaču i kako je to rešeno kod nekih drugih prskalica?
 
Zar ti to nije komplikovano ?
Јбт га како другачије? Једино да скинем задњу шоферку па да искључујем на разводник односно да окрећем оној бај-пас или или како се зове већ. А без шоферке ми онда сва хемија иде за врат кад мало дуне ветра и онда који ће ми кур. кабина. Једино да правим електронски вентил али, нисам баш вољан да се тиме зезам. Овако већ преко 20година радим и навикао сам.
 
Ja sam stivio dva motorica od podizaca stakla, jedan je on-off a drugi za + - pritisak. Bas lepo radi, treba jos da uradim kontrolnu tablu i sve prekidace stavim na nju. Uzeo sam i el. Ventile da gasim sekcije ali jos nisam namestio
 
Nazad
Vrh