Pneumatske sejalice za kukuruz

Kod mene u selu ima jedna (mozda dve) krstene sejalice, svi ostali seju da bi posejali.. Meni prvom je malo bolja sejalica jedna od prioritetnijih stvari za kupovinu u narednom periodu..
EDIT: I ovo vazi za mnoga mesta juzno od Dunava i Save, ajde mozda je preterivanje da bude samo par dobrih sejalica u jednom selu ali jako cesto je tako..

Kako su se ove pokazale, da li opravdavaju cenu ?
https://www.polovniautomobili.com/prikljucne-masine/21089884/majevica-maja-4?
 
Nije mi jasno sto se prave nove masine uopste onda ako nema razlike od starih?

Nisam ni ocekivao da ima Vaderstad ali da je ima neko u okolini ova diskusija nebi imala smisla.
 
Ta Maja je diskosna sejalica,kopija Nodet Planter 2,imam takvu ali Nodet.Odlično mi se pokazala ali da znaš da za nju treba malo veći traktor.Kod mene nju vuče traktor od 80ks.Menjao sam 2 diska,stavio od Maje.
 
Ta Maja je diskosna sejalica,kopija Nodet Planter 2,imam takvu ali Nodet.Odlično mi se pokazala ali da znaš da za nju treba malo veći traktor.Kod mene nju vuče traktor od 80ks.Menjao sam 2 diska,stavio od Maje.
Ja inace sejem sa 558 sad sa IMT sejalicom.. I ta gomila gvozdja (bukvalno gomila gvozda razmisljam da platim setvu ove godine i poret toga sto imam sejalicu 😅 ) je preteska za 539, jednom sam je samo prebacivao po dvoristu sa njim i izdize prednji kraj.. 80ks mi bas mnogo deluje za majevicu 4 reda, ako neko moze da je nosi moze sila nebeska :ROFLMAO:
 
Nek pogleda covek I Monosem, jeftinije moze da se nadje od Nodet, a odlicna sejalica. Ja je imam vec 5 godina, prezadovoljan sam sa njom. Godisnje posejem oko 30 ha kukuruza I suncokreta.

Послато са SM-A025G помоћу Тапатока
 
Kod mene je najviše prisutan nodet u okruženju, najveći problem kad krene setva svi koji imaju sejalice prvo naravno seju svoje i uglavnom malo rade usluge, to neko sa kim si baš dobar pa mu glupo da te odbije bez obzira što plaćaš, cena je odavno 60 evra po hektaru. Do sada je bilo uglavnom da čovek prvo poseje meni pa krene sebi, pošto kad krene kod sebe ima da seje narednih 10 dana. Uzgred trebe sve udesiti i zbog vremena, prskanja itd. Parcele su rasute po 50-70 ari na više lokacija i tu se izgubi ceo dan, pod uslovom da kreneš ujutru. Zbog toga je najbolje imati svoje. Naravno ne bih opet uzimao svašta i ne po svaku cenu.
 
Nazad
Vrh