Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Ako je supruznik u 1/2 moze otudjiti svoju polovinu parcele, ako je zajednička svojina nemoze, mora u prodaji cela parcela.
Kao kad si suvlasnik sa drugim licem, mozes otudjiti svoj suvlasnički deo trećem licu, naravno ako suvlasnik sa kojim delis nije zainteresovan
Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
 
Ali treba izvršiti cepanje parcele, ako nije manje od ha. A kod zajedničke svojine toga nema jer je faktički na svakom metru zajednička svojina tih na koje glasi vlasništvo. Znači, a ko hoćeš da kupiš neku njivu, a zajednička je svojina muža i žene, recimo, obaveznu kupuj od oboje, samo tako ćeš rešiti sve naredne probleme, u suprotnom beži od toga.
 
Tolilo i puta padne vise kise nego u srednjem banatu, takva je i cena.. O drugim faktorima da i ne govorim
 
U Adasevcima sto sam radio arendu spicina teska istina na drumu i dibra zemlja ali ulaz sirine 3m nudili mi za 24 000 evra 2 jutra, posle par dana obavestili da su prodali.
Evropo stizemo.
 
Jel se neko sa foruma razume ili je sprovodio postupak prava preče kupovine pred sudom ?
Doduše kod mene je objekat u pitanju.
Hvala.
 
Ja nisam još čuo da je neko dobio taj spor...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
Dodjite kod nas, za hektar gde je malo bolja zemlja i lepsa njiva oko 4000€, losija zemlja, manje njive i nepravilnijeg oblika, gde je brdo ide od 2-3000€

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Hahah! 30-60 evra 1 metar kvadratni!

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
Arenda je malo zadnje dve godine skocila, bila je svuda 100€/ha ili manje, sada ide ponegde i 200 jer su dosli veliki igraci u nas kraj, LSB stocar i njegov saradnik, oni rade oko 3000 ha ukupno.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Nazad
Vrh