Herbicidi u soji

6ti dan od tretmana. 0,2 l kalif + 2 l bentazona.
Primetna fitotoksija na soji u vidu zutila po obodu starog lisca, ali bez zaustavljanja u porastu. Novo lisce je zeleno, rast je nastavljen najnormalnije.
Od korova jos se velika ambrozija drzi. Verovatno nece ni uginuti, ali nece biti konkurencija soji i nece praviti nikakav problem prilikom kosenja. Nadam se da ce ostati zakrzljala i slabo razvijena.



















Na hektar ili jutro

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
 
Podrazumeva se da su doze po Hektaru. To je opste prihvacena osnovna merna jedinica koju svi razumeju.
Mada cemo uskoro ovo i po jutru da radimo 🙃😎
 
Do koje troliske sme da se prska sa Rampom? Provukla mi se po koja ambrozija posle 0.2l Rampa + 3l Galbenon+ 1.2l Kvazar + 8g Tiffany po Ha.
Smeš dokle oćeš mi smo 2018 kad smo dobili 300 litri kiše za nedelju dana,sve plivalo nije se jako dugo moglo prići njivama,pskali soju baš dobro razgranu i punu cveta sa 0.5 po kj ,bila ambrozija veća od soje,išlo se na rizik al soji ništa nije falio bilo ja 12 meteri soje na kraju al dosta je i voda podavila.
 
Skromnijim dozama sam isao pa opet sojka dobila kako vi tako gruvacite nije mi jasno kako ti korovi prezive a soja ni ne oseti prskanje
 
Moja soja je dobila 5-6 litara/ha bentazona iz vise puta ove godine,80-120gr/ha oksasulfurona ,0.5-0.6 l/ha klomazona (komersant,kalif) ,8-12gr/ha tifensulfuron metila,imazamoks 1-1.8l/ha ,gomila okvasivaca i jos pre nicanja total i max 51 120gr/ha.Mislim da nisam nista zaboravio :D,ah jesam,Kletodim 1.6-2l/ha :LOL: .Novcanik place,soja place,ja placem,svi placemo,mozda i prva posejana u ataru 06.04 i 08.04,a najmanja ,ali korovi crkli sve im jeb. prokleto,sem nesto ambrozije,od koje je dosta isto osuseno kao brenerom da sam presao...malo sto je ostalo ponegde najveci deo ce sjeb.. spartac,ostatak cu prskati rucno ili cupazon.

https://postimg.cc/MXRkjrc7]home cooked food near me[/url]

https://postimg.cc/9zfp642r][/url]
 
Poslednja izmena:
Sve jace krljanje a korovine sve otpornije,gledam samo u onu praznu ambalazu I kutije napunjene njome koliko se tu samo godisnje razni otrovina rokne...
 
Poslednja izmena:
Za cicak i palamidu bar 2 l/ha bentazona, ako nisu veliki korovi. Ako su veliki moze 3 l, ali prskajte predvece. Ako prskate kad je toplo bice malo prolazne fitotoksije. To samo malo gadno izgleda, al sojiu nezaustavlja. Imazamoks najvise zaustavi soju.
 
Ja pustim sirak da naraste momacki pa sa 1,3 l fusilade / ha opalim I uvek Bude extra efekat. Ne ostane ni jedan jedini. Jedini njiva Bude gadna dok ne poprskam jer cekam da nikne savsto je planirao da nikne....
 
To što kod vas u Vojvodini loše deluje hemija je verovatno posledica rezistencije. Kod mene u kraju se soja intenzivno seje možda deset godina i za sada sva hemija lepo deluje.
 
Nazad
Vrh