Herbicidi u soji

Centurion u dozi od 0,6l po ha bas dobro mi je resio rizomski sirak.Bojao sam se da je mala doza i vetar je duvao kad sam prskao. Ostatak sam pojacao za svaki slucaj na 0,8l po ha.Sirak iz semena odradi za 7-8 dana.Bukvalno nestane sa njive.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Zasto nisi zadovoljan ucinkom ili ne stizes da odradis na vreme,Mislim da je za split najbitniji tajming ulaska prvog I drugog puta,ako se zakasni ucinak je slab

Isti slucaj.
Kad odradis da bude odradjeno, odnosno spici da zemlja gori a ne zezanje, maltretiranje i trosak nafte!
Kao prvo ambrozija je prezivela Metribuzin a posle kad je bila visine od 1-2 cm prezivela 0.1 Rampe + 1 l Bentazona + onaj kerin q pune doze od Harmonya!

Radio sam Corum 1l/kj + Rampa 2dl/kj i kesice oko 5gr/kj i Dash koliko ga ide uz Corum.
Radio i Bentazon 2l/kj + 3dl rampe + 5kr kesice.
Oba su radjena u splitu po pola l, s tim sto je kesica isla samo u drugom.
Vise mi se svidja druga kombinacija,a finansijski su vrlo slicni.

Takođe sam izbacio split od ove g,jednostavno ima nekih korova koje dva puta po pola doze slabo urade,bolje uradi jedna ali prava.I za sirak sam izbacio rano prskanje ,več dve g se patim sa sirkom te rano prskan pa još jednom pa pola doze pa sve gore i gore.Sad još nisam počeo prskanje za uskolisne ,od ponedelljka krenem što je izašlo izašlo je ne verujem da ima novih ponika.

Ja sam trećinu soje oparao a dve trećine nisam, i te soje što nisam parao sam danas oprskao Kvirinom 1,3 l/ha (kopija Fuzilejda). U planu je bilo da se sve ošparta pa onda da se sačeka da ponovo krene uskolisna trava, ali su me zdravstveni problemi omeli, potom je bilo par dana prckanja kiše, pa sam rešio da onda te njive ne diram i da prvo oprskam uskolisne korove. Ne može čovek tu da bude pametan, ako se prvo para onda soja počne uveliko da cveta dok sirak ponovo izađe pa nije zgodno za prskanje, a ako se prvo prska uskolisni korov, soja dosta naraste dok uskolisni herbicid ne završi posao pa je onda otežano špartanje, tj. moraju se motike udaljiti od reda pa opet postoji šansa da se neki korov provuče ako je uz red...

Dok sam prskao vidim da mi je abutilon preživeo širokolisnu kombinaciju (2,1 l/ha Bentazon + 50 gr/ha Oxon + 041 l/ha Imazomaks + 8,3 gr/ha Harmony + okvašivač Inex 0,2l/ha - decimale su tu da bi bile okrugle cifre na punu prskalicu), takođe i poneko zelje je preživelo. Taj Abutilon se polako širi, ne pravi neku štetu ako preživi, ako se pročupava soja lako se čupa dok je mlađi, ali isto tako lako ostane i ne primećen pa ga sad svake godine ima sve više.

Takođe sam izbacio split od ove g,jednostavno ima nekih korova koje dva puta po pola doze slabo urade,bolje uradi jedna ali prava.I za sirak sam izbacio rano prskanje ,več dve g se patim sa sirkom te rano prskan pa još jednom pa pola doze pa sve gore i gore.Sad još nisam počeo prskanje za uskolisne ,od ponedelljka krenem što je izašlo izašlo je ne verujem da ima novih ponika.
Dok je bilo dinoxa 1 put kesica 1kj drugi tretman za 10 dana 1lit coruma na 1kj sinfoni isto kesica 1kj,posle od sirka fokusultra 1lit 1kj sa tim sam prezadovoljan bio a sada je u planu da se mesaju zemljisna hemija mistral max pa posle korekcija ako bude neke uradice se kalif corum ...

Ove godine radio 0.2 Clomatte i 2l Savazona, i drugi put isto plus Harmonija 10g i na sve lepak, i opet mi se na teskoj zemlji provukla ambrozija. Na jednom njivi sam popreko uradio 1 split, pa posle 7 drugi i odmah popreko jos jedared bukvalno 3 puta, spicio sam sve zivo a soji ne fali ni k....

Radio sam jednu parcelu na probu sa 0.15 Kalif+0.65 Kvazar+2 lit Savazon + 6g Harmony po KJ.

Napravio je cirkus sa ambrozijom a na soji se jedva primecuje. Interesantno ambrozija koja na toj parceli prezivela total njoj nista nije ni ovo uradilo. Nove duplo vece ambrozije ( sada vec 6-7 cm visoke bile ) su skroz osusene. One manje od 2-3 cm su nestale/raspale se.

Na zadnjoj parceli koju sam sejao je bilo ponika proslogodisnje soje. Radjena je posle setve a pre nicanja sa 3 lit totala+Metrix+80g Max /KJ. Kada odem tamo slikacu soju kako je prezivela. Izgleda jako ruzno i bolesna je ali ce se oporaviti. Toliko o kolicini aktivne materije u totalu. A nije bzvz total bio nego od renomirane kuce.

Radio sam jednu parcelu na probu sa 0.15 Kalif+0.65 Kvazar+2 lit Savazon + 6g Harmony po KJ.

Napravio je cirkus sa ambrozijom a na soji se jedva primecuje. Interesantno ambrozija koja na toj parceli prezivela total njoj nista nije ni ovo uradilo. Nove duplo vece ambrozije ( sada vec 6-7 cm visoke bile ) su skroz osusene. One manje od 2-3 cm su nestale/raspale se.

Na zadnjoj parceli koju sam sejao je bilo ponika proslogodisnje soje. Radjena je posle setve a pre nicanja sa 3 lit totala+Metrix+80g Max /KJ. Kada odem tamo slikacu soju kako je prezivela. Izgleda jako ruzno i bolesna je ali ce se oporaviti. Toliko o kolicini aktivne materije u totalu. A nije bzvz total bio nego od renomirane kuce.
Jesi stavljao lepak na ovu kombinaciju za probu

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Са сојом и хемијом за њу немам никаквих искуства, али сам за неки пасуљ кога имам у башти, по препоруци из пољ-апотеке, користио "Агросавин Савазон" (а.м. бентазон).

Сунце ти калајисано, па то спаљује све широколисно за буквално пар дана!

Испрскао тај пасуљ и нисам пар дана обраћао пажњу на њега, а када сам то учинио, нисам могао да верујем како то жеже.

Do koje troliske sme da se prska sa Rampom? Provukla mi se po koja ambrozija posle 0.2l Rampa + 3l Galbenon+ 1.2l Kvazar + 8g Tiffany po Ha.

Kako se nosi Flojd, Flupisor, Kvirin i ostali Fuzilejdi sa muharom? Ja sam oprskao sa Kvirinom preključe, a juče mi jedan drugar kaže da Flupisor propušta muhar...

Nazad
Vrh