Ja sam trećinu soje oparao a dve trećine nisam, i te soje što nisam parao sam danas oprskao Kvirinom 1,3 l/ha (kopija Fuzilejda). U planu je bilo da se sve ošparta pa onda da se sačeka da ponovo krene uskolisna trava, ali su me zdravstveni problemi omeli, potom je bilo par dana prckanja kiše, pa sam rešio da onda te njive ne diram i da prvo oprskam uskolisne korove. Ne može čovek tu da bude pametan, ako se prvo para onda soja počne uveliko da cveta dok sirak ponovo izađe pa nije zgodno za prskanje, a ako se prvo prska uskolisni korov, soja dosta naraste dok uskolisni herbicid ne završi posao pa je onda otežano špartanje, tj. moraju se motike udaljiti od reda pa opet postoji šansa da se neki korov provuče ako je uz red...
Dok sam prskao vidim da mi je abutilon preživeo širokolisnu kombinaciju (2,1 l/ha Bentazon + 50 gr/ha Oxon + 041 l/ha Imazomaks + 8,3 gr/ha Harmony + okvašivač Inex 0,2l/ha - decimale su tu da bi bile okrugle cifre na punu prskalicu), takođe i poneko zelje je preživelo. Taj Abutilon se polako širi, ne pravi neku štetu ako preživi, ako se pročupava soja lako se čupa dok je mlađi, ali isto tako lako ostane i ne primećen pa ga sad svake godine ima sve više.