Prikolice

Koliko je sigurno i preko koga kupovina da bi se dobio povrat?
Opstina odredi odredjeni budzet.Prolse godine si mogo da konkurises za masinu do 400000din.Prosle godine maksimum koji mozes da vratis bio je 100000din.

Sada za ovu godinu moram da proverim zato sto prikolica je skuplja od 400000.Da li u tom slucaju vracaju 100000din, ako predjes taj limit.Mada nije svake godine isto provo su vracali 30%, sada 40%, mladji od 40 godina i za zene daju 50%.

Moras na vreme da skupis papire i gledas da predas sto pre nema para za sve primaju dok ima para koje su odredjene za to.
Do sada smo iskoristili za plug, setvospremac i prskalicu.Kako kad nije svake godine isto stalno menjau budzet i limite.
 
Meni su rekli dva meseca rok isporuke a stigla posle skoro 3mes.. sad im je rok 3mes mada kakvo je stanje sa koronom ni to vise nije za verovati sto se tice roka isporuke

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Mene su cimali tako prosle godine od februara do jula, na kraju odustali i povukli kaparu, sad su obecali do sredine januara, platili u decembru, dosao januar, sad prica februar, mart...
 
Nista novo sa cujem,sad sam ih zvao upravo da mi posalju papire za registraciju

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Koliko sam upucen, razlika izmedju dvokruznog i jednokruznog na nasim poljo prikolicama je sto dvokruzni ima dodatno crijevo koje puni bocu. I to je sva mudrolija, mozes vidjeti i na slici dole da je tako.
E sad, ako oces da prepravis na dvokruzni mozes da kupis regulator za dvokruzni koji nije jeftin.
A neka logika mi govori da ako se na standardni jednokruzni samo spoji jos jedno crijevo na bocu imaces istu funkciju, samo je mana sto bi se zrak ispustio prilikom otkacivanja. Mada bi se to rijesiloslavinom.

 
Dvovodni ili dvocevni, ne dvokruzni sistem, i dalje je jedan krug za celu prikolicu. Da recimo ima potpuno nezavisne kocnice na prednjoj i zadnjoj osovini prikolice onda bi bio dvokruzni, sto nije slucaj.

Jednovodni sistem svi znamo kako radi, kad ne kocis pritisak ide u bocu, kad zakocis traktor ispusta vazduh u cevi, pad pritiska je srazmeran zeljenoj kocionoj sili, sto je veci pad jaca je sila kocenja.
Koliko sam upucen dvovodni radi na drugacijem principu, tacno je da jedno crevo samo dopunjava bocu, i kad u njemu nestane pritiska aktivira se kao parkirna kocnica, dakle isto crevo kao kod jednovodnog, to je crveno crevo fabricki.
Zuto crevo je samo signal pritiska , i radi normalno, kad nema pritiska sve je otkoceno, pritisak u njemu raste srazmerno kocionoj sili, veci pritisak veca kociona sila, dakle obrnuto od jednovodnog sistema.

Neki kocioni ventili vec imaju prikljucak, samo treba skinuti cep i povezati zuto crevo, a crveno crevo ide tamo gde je vec povezan jednovodni sistem. Ako nema dva prikljucka onda samo zameniti kocioni ventil odgovarajucim, povezati dva creva i to je to

https://www.wabco-customercentre.com/catalog/docs/8150102173.pdf
Na strani 25 sema jednocevnog sistema, a na strani 26 dvocevnog
 
Nazad
Vrh