Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Momci, sta vi radite kad preskocite prskalicom jedan deo njive, pa ostane i napravi tu haos sirokolisni korov, gde preovladava stir?

Da li da ga trimerom posecem koliko mogu ili da ostavim ovaj deo za kraj, pa to sto kombajn skine, da sacuvam za stoku?





 
Cupkao sam juce gde mi je onako bilo na ruku i nerviralo me. Stvarno, iskace iz zemlje samo tako. Ali mnogo ima.

Preskocio sam bio i jedan red gde je ogled, bilo je dosta neke sirokolisne puzavice. Sipao sam total u ledjnu prskalicu na baterije, pod vrlo malim mlazom (podesiv pritisak na tockic) sam prosao taj red tako sto sam spustio prskalicu do zemlje i skoro sve unistio.
Ovde to ne moze.
 
Nece je ubiti, moze oprljiti ili ostati bez jednog dela roda....
a herbicid kao i u redovnom prskanju, javice se neko vec sa predlogom, nisam bas u soji neki veliki strucnjak
 
Čupanje je najefikasnije u ovom slučaju. Ako su samo ova dva reda ostala onda vas dvoje po jedan red i u dva dana po 3 sata igotovo. Em očistiš njivu em soju spaseš komplet. Još ako nije dugačka njiva, onda se sve uradi uz izvesnu količinu muke ali šta je tu je.
 
U takvim situacijama koristim ručnu kosu, možeš korovušu možeš običnu ako si malo vičniji u baratanju. Staneš u red pored i samo šibaš, mora biti dobro okovana i dobro naoštrena, ne dižeš je od zemlje samo po zemlji.
 
Vicniji sam sa trimerom. Samo cu da nakacim zvezdu i polako. Nekako mi to mnogo bolje od cupanja i od kosenja.
Iz iskustva ti kažem da je lakše kosom. Ja trimer nisam ispuštao iz ruke ali kad sam probao sa kosom i lakše i bolje i manje štete. Jedino samo naoučio sa njom od malena pa mi bilo lako da se priviknem. Ako nisi nikad onda batali kosu. Ja i sad kad idem da prolistim parcele idem sa njim kad vidim ove mučenike sa kineskim srpom srce ne zaboli ko da su u pirnčanim poljima ceo dan lupaju u kifla položaju.
 
Kolege da li vi imate na wendy mahune? Obilazio sam ovih dana ali nema ni jedne. Jos uvek ima cveta i nije se osusila soja ali mi je cudno sto nema mahuna. Znam da je kasna sorta ali ne znam posle koliko vremena bi trebala da ih izbaci. Nadam se da se nisu osusile zbog suse… soja je sejana 27.04

85a55e7550eb0ed80dd6a2045ce0163f.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
I kod mene je tako. Doduše, poslednji put sam je gledao pre nedelju dana i ne znam da li se nešto promenilo u međuvremenu.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh