Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mlađi su danas bili da vide sofru ,sutra probamo .Kažu da je zrno smežurano ,jednom rečju "blagi užas" , nema govora za 4 t/kj.
 
Prosek kod mene od kada vodim ozbiljnu statistiku a to je poslednjih 15godina je psenice 3300 i koji kg/kj., a bile su i rekordne i sušenje godine. Tako da ako bude prosek dobro je.

Sent from my S60 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Stiže veoma brzo...

LG Alcantara
6sjdUK0.jpg

fB7mG9S.jpg

2w3jrFr.jpg

gTxnkXC.jpg

3rle9e0.jpg


LG Apilco
erZlA54.jpg

lSRAlew.jpg

ZPOJA6P.jpg


LG Avenue
xpQce0z.jpg

G9ZAHfQ.jpg
 
Farineli nece jos sa 10-15 dana tacno se poznaje dokle je drvece zaladilo.

download foto instagram hd
Imam tu jos jednu njivu Balaton i on nece tako brzo jaka mu slama dosta, inace njive su postavljne tako da nisu na suncanoj strani a ove druge koje imam mislim da ce stici za 4-5 dana i to decembarska setva.Juce sam gledao Basilio skoro da je stigao i zrno mu je lepo ali dok ne udje kombajn neznam kako ce biti.
 
Kod nas mozda sledeci vikend nesto. Gledao sam danas semensku LG Nikol, zeleno zrno zelena slama.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Kod mene Lg nikol prosle godine rekordan prinos za moj region. Ove godine njena reprodukcija, gledao pre 3 dana. Stablo zeleno jos uvek a zrno mlecno. Po meni strasna sorta, samo mana sto je visoka pa mora da se tretira regulatorom rasta (sto ja nisam znao prosle godine).
 
Kod nas samo jedna manja parcela je uradjena pre neki dan. Kako čujem hektolitar 70 i prinos 32-33 mc/kj...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Anapurna na slatini deo zrna suv, deo u voštanoj fazi zrelosti.Možda krajem nedelje bude za rad, ostale parcele neće sigurno bar 10 dana, zelena slama, zrna u voštanoj fazi.
 
Kod mene još neće moći da se radi. Ima još onih izdanaka koji su zeleni i polako žute. Ovo ostalo koje je požutelo prelazi iz mlečnog u voštano. Ima još vrlo malo zelenog dela stabljike, najviše na kolencima.
 
Sutra krecemo, prinos cenim oko 3t ali ljudi kvalitet zrna je katastrofa, ono je ucmanuto 50%. Ima da nas otresu sa analizama. Ko moze bolje kuci pa kasnije kada vide da pšenice nema uopste pa da proda tel kel. Bice samo slame kao u prici.

Sent from my S60 using Tapatalk
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh