Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Uzeo jednu parcelu 64ara, 7000e. Nije bas neka extra zemlja ali ima i sa obe strane slicne parcele koje ce biti za prodaju, zato sam najvise i uzeo.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Sve je to okej,kod nas su za 57a dali 10000e i to komsije nisu mogle da se dogovore koji ce da kupi parcelu(5kj) pa su u katastru nasli da ima 2 parcela(jedna 3k.j jedna 2k.j) i tako podelili njivu.
 
Колико се крећу цене јутра по Бачкој?
Имам 2 јутра првокласне земље у општини Бечеј (где кажу да је земља најбоља у Војводини, не знам да ли је тачно), близу пута.
Колико је реално тражити за јутро првокласне земље близу пута?
Ствар је да је земља из 2 или 3 дела, дакле није из једног.
 
Ako na parceli postoje dva vlasnika, a drugi vlasnik im samo 1/8, da li on moze da proda taj deo nekom drugom ili mora suvlasniku parcele? Da li vlasnik sa vecinskim udelom na parceli moze da proda zemlju u arendu bez znanja i saglasnosti ovog drugog?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Da proda ne moze bez pisane saglasnosti drugog(drugih) suvlasnika. A u zakup, bi trebalo da moze bez saglasnosti.
 
1) Mora da ponudi suvlasnika sa iskazanom cenom, ako suvlasnik nece po toj ceni onda prodaje komsijama levo i desno, ako ni oni nece onda slobodna prodaja.
2) Moze
 
I da dodam, za slucaj da komsija ne bude znanicno ponudjen, ima pravo godinu dana od datuma prodaje da se zali povodom prava prece kupovine. (nisam 100% siguran, tako advokat rece, valjda zna sta prica)
 
To sa udelima je golo g...Ako nema dogovora njih dvojice suvlasnika, ništa od posla ni davanja u zakup, jer na svakom pedlju zemlje su obojica suvlasnici.Treba svoj udeo jedan drugom da ponude i prodaju i da ovaj drugi beži iz te situacije. Tu sreće nikad nije bilo, naročito ako nema međusobnog dogovora i fer odnosa.
 
Evo problem oko prodaje. Prodaje se parcela. Jedan komsija ima 1ha, a drugi 1.5 ha, ali u dve parcele. Prva parcela koja je do zemlje koja se prodaje je 0.5ha i odmah do nje 1ha. Kako se to sad vodi, da komsija ima 0.5 ili 1.5ha?
 
Mislim da se gleda parcelni broj do parcelnog broja koji se prodaje. Ako su oba komsije zainteresovane prodavcu slatke muke.
 
Ovde kod nas znam samo za jedan slučaj sa komšijsku pravom prečeg... U drugim slučajevima bilo je tolerancije, krljanja oko cene da, ali posle trgovine nije se niko upitao... Malo je ne fer ako neko radi zemlju u arendu 20 godina i onda ne može da je kupi zbog komšije...
 
Nazad
Vrh