Chat u svinjarstvu

Пре свега је потребна обележена крмача. И може да се обележи иако није регистровано газдинство.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Ветеринар даје број газдинства. Ништа компликовано.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Malo je sad nejasno. Prvo ne mora da se ima reg. gazdinstvo. I kad kupujes par prasica sebi za dalji tov moraju da su obelezeni jer ti kasnije ne mozes da ih obelezis. U krajnjem slucaju za licni tov mozes kupiti neobelezene, ne mozes ih obeleziti, ali kad ih zakoljes ne mozes meso nositi na analizu jer nisu obelezeni i u krajnjem slucaju ako se u tvojoj okolini pojavi svinjska kuga i dodje do unistavanja svinja u siroj okolini, vlasnici neobelezenih svinja nece dobiti odstetu.
 
Ветеринар даје број газдинства. Ништа компликовано.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Veterinar daje veterinarski broj gazdinstva sto nema veze sa registracijom gazdinstva koju obnavljamo svake godine. Ako hoces da prijavis stoku u registrovano gazdinstvo onda ih prijavljujes zajedno sa veterinarskim brojem.
 
Погрешно сам написао. Ветеринарски број газдинства.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Цоци писао сам неколико пута већ, ни пре није могло али се толерисало што се тиче необележених прасића и товљеника.
Треба новца у касу и решили да примењују закон.
Али има и ту кривина и пречица.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Znam pratio sam, ali pisem zbog drugih koji ne prate na casu. :) Precica je mozda da ako ti je krmaca manje oprasila ti prijavis za obelezavanje na primer ukupno 20 sto nije nerealno pa nek oni dokazuju da nisu svi njeni. No moze i to jedino vadjenjem krvi krmaci i prasicima sto bi bilo bas previse.
 
Ok. Videti ću sa ovim svojim vetrinarima šta oni kažu, ja imam jednu krmaču godišnje prodam višak prasadi(10-15) komada, dosad nisam ništa obeležava pa zato pitam, u svakom slučaju hvala svima
 
.gazdinstvo je gazdinstvo i ako nije registrovano
45c3decb37de637de571e817b0be4aec.jpg


Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Ovo je veterinarski broj gazdinstva i konkretrno ova knjiga sluzi za kretanje goveda na gazdinstvu. Ovaj broj uopste nije identican sa brojem gazdinstva koji ti se vodi u ministarstvu poljoprivrede i u upravi za agrarna placanja.
 
Rekao sam gotovo 100%. Verovatno onda nemas nikakve subvencije, premije ili bilo kakve pomoci u govedarskoj proizvodnji ili ti knjiga sluzi samo kao ukras jer si u medjuvremenu prekino sa tom vrstom posla.
 
Jeste. Samo sam postavio sliku da se vidi o kom indetifikacionom broju se radi jer je taj isti broj potreban za obeležavanje svinja

Poslato sa AGS-W09 pomoću Tapatoka
 
Pitao sam vec jednom u nekoj temi , za prijatelja , al evo danas me opet pitao , ima problem . Svinje tovljenici u jednom boksu napadnu jednog i dok ga ne ubiju . Drugi dan napadnu neko drugog i tako . Neko mi je rekao , Barbula mislim da stavlja sirce uvodu . Jel znaci to i koliko ide , ili ima li neko drugi iskustvo .
 
Nazad
Vrh