Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ZA MILANA 971 Izbaci mi podatak koliko je para Srbija uzela od kredita od 90 do 2000 a bili su ratovi i hermeticki embargo i nenormalan pritisak sa zapada da nas pregaze A NIJEDNA FABRIKA NI RUDNIK NI LIVADA NI NISTA NIJE PRODATO a demokrate su navodno ZATEKLI PRAZNU KUCU a u stvari ONI SU NASLEDILI PRAZNU KUCU ALI SU VRLO BRZO SVE STO SU NASLEDILI PRODALI U BESCENJE A ONDA ZADUZILI NERODJENA POKOLJENJA DA VRACAJU MILIJARDE ZA KOJE SE NEZNA GDE SU NESTALE a koliko je BUDZATI zaduzio to niko nezna a kada se bude saznalo BICE KASNO a dok je on na vlasti taj podatak nece procureti. Sada nema ni ratnog stanja ni embarga ni nicega pa nevidim zadnjih 20 godina da je narod progledao i prodisao a bas me zanima KAKAV BI ZIVOT BIO SADA DA NIJE KREDITA KOJI NON STOP ULAZE U SRBIJU
 
Stvarno vise lupetanja ... simptomaticno pisanje kolege mornara , ali nista licno , to jejedan od kljucnih problema . Ogromno nezadovoljstvo al potpumo ogranicen vid . Neoo ti je kriv , i onda po instinktu. Pominjes gore koga zapad odabere itd itd , jako cesta fraza , i bitna , pa mi molim te pojasni , ili cu da izvrsim harakiri jer ili sam lud ili sam pao sa kruske .. Sta je to zapad ? Koja je to firma ? Adresa i ime ? Mnooogi Srbi to stalno pominju pa da mi jednom neko objasni . Jel to SAD, ili Kanada , ili Njemacka, UK, Eu , Slovejija , Svedska, Vatikan ? Sta mislite dodjavola pod tim zapad ,jer je pojam jako sirok ,cak siri od pojma Istok po broju relevantnih subjekata . Ko kad bi rekao neko Istok je sve kriv sad dal Japan,Korea , Rusija ili ko zna
 
Zajašio jeste, a kako vidim i Tramp bi da jaše doživotno nego to u USA nije izvodljivo.

Nego vidim danas od svih vladajućih samo se Krkobabić setio žetve :D Kaže da su seljaci pametni pa da se udruže i naprave silose pa čuvaju pšenicu dok ne skoči cena brašna. A onda je samelju u brašno pa prodaju brašno i višestruko zarade.
Predlog dobar ali nepotpun. Ja mislim da je još pametnije da nastavimo sa udruživanjem i otvorimo lanac picerija, pa svo brašno prodamo u pizze. Stvarno smo bre mnogo glupi. Samo čekamo na državu :D
 
Zajašio jeste, a kako vidim i Tramp bi da jaše doživotno nego to u USA nije izvodljivo.

Nego vidim danas od svih vladajućih samo se Krkobabić setio žetve :D Kaže da su seljaci pametni pa da se udruže i naprave silose pa čuvaju pšenicu dok ne skoči cena brašna. A onda je samelju u brašno pa prodaju brašno i višestruko zarade.
Predlog dobar ali nepotpun. Ja mislim da je još pametnije da nastavimo sa udruživanjem i otvorimo lanac picerija, pa svo brašno prodamo u pizze. Stvarno smo bre mnogo glupi. Samo čekamo na državu :D
Seljaci nasi jesu pametni al ne vredi kad ih je ova barapska komunisticka drzava opljackala i sve poluge sa kojima se manipulise su u rukama mafije to jest drzavnog aparata i njihovih poslusnika.Dakle umesto silosa seljaci da su pametni treba puske u ruke da dohvate i po kratkom postupku se kurtalisu komunjara.
 
ZA MOMU SARICA Pa dobro Momcilo pa dali moram da ti
a savetnik mu je Toni Bler i ovog zlikovca je finansirao sa narodnim parama a stalno ga zovu i u belu kucu a i u EU kod Merkelove ali ne da bi videli kako mu ispada jezik nego da mu daju instrukcije a i pokojni Djindjic je bio strani placenik a i Brnnabicka je poslata iz Amerike po direktivi a da nisi pomislio da si nezavistan
 
Prije dosta godina cuo sam kako jedna baba rece : stranci su ovo sve nama uradili , rat i to . Tako sam se slatko smijao ,bilo mi simpaticno kao vic ,ali mi se osmjeh zaledio i ostala zbunjena faca kad sam to kasnije cuo vise puta od drugih koii se smatraju pametnim . Kazu i sad cesto , stranci su nam krivi ?? Da covjek skoci sa kreveta na glavu.
 
Umesto da se izcudjavas staroj i mudroj zeni bolje bi ti bilo da VRATIS SA TAVANA TITOVU SLIKU i da se pokajes sto si bio gresan i zaveden ni manje ni vise nego na ideju o demokratiji a bolje u HARE KRISNU DA SI SE UCLANIO ILI JEHOVINE SVEDOKE doziveo bi i mnogo istinske ljubavi i pribavio bi dusi toliko potreban unutrasnji mir a i spoznao bi istinsko prosvetljenje a ovako u DEMOKRATSKOM TALASU LUDILA SAMO GORCINA,CIREVII NA NERVNOJ BAZI spoznao si totalno RAZOCARENJE ali ne u sektase,socijaliste ili komuniste vec ono najgore razpocarenje bol od onoga od koga si se najmanje nadao i pokazalo se da je cela ta prica taj projekt zapadni o DEMOKRATIJI KOJA NE POSTOJI bila jedna velika fikcija i utopija a i dan danas osecamo posledice ovog katastrofalnog projekta finansiranog sa zapada u cilju totalne destabilizacije regiona i nase otadzbine
 
U pravu si Putin je pristojniji u nastupu ali je u sustini vrh u aroganciji i izdizanju najbolje se vidi u tome sto je zajasio. Potpumo isto je tamo , pobjedjuje vecinski , a imaju i oni forume kao ovaj i u caffe chatu ista ljubav prema njemu kao vasa prema av.
У Андрићевом "Мосту на Жепи" постоји реченица о главном протагонисти, везиру Јусуфу, када он изађе из тамнице у коју су га сместили због туђих сплетки: "...дубином скорашњег пада могао је да мери висину своје моћи."

Имајући за другаре и пријатеље барем туце Руса, разговарајући са њима о томе како је тамо било и како су живели деведесетих, двехиљадитих и како је сад, у ту исту Андрићеву реченицу могу да "спакујем" читаву Русију и иако се део мојих руских пријатеља не би сложио са мојим закључком, ја кажем да су се они из оног понора, пропадања, глиба и срамоте '90-их извукли само и једино због тога што је на власт дошла екипа предвођена Путином.

Наравно да су и даље бушни к'о решето и имају много проблема, али амерички "Тајм" магазин неће моћи да направи игру речи и уместо "Ivan the Terrible" (Иван Грозни/Страшни) своју тему броја о Русији да назове "Ivan the Terrified" (Иван Престрашени) илустровану фотком одрпаног, мусавог и траумираног руског тенкисте са шлемофоном на глави, како промаља главу из тенка.

И ја да сам добио неки парлог на коме је порасла шума и било насуто брдо којекавог шута и отпада, па успео да од тога уредим њиву или воћњак са кога сад могу да прехрањујем фамилију, сигурно бих од њих заслужио њихово поштовање, па зашто би било другачије са Путином и Русима?
 
Nije on nikakav supermen. Drzava kao sto je Rusija, toliko velika i bogata prirodnim i drugim bogasrvima zasluzila je brz oporavak nakon trazicije i ovakvu i bolju situaciju za narod ko god bio na vlasti samo da nije bas kreten .
 
Зорге, imajući u vidu kako se živelo ovde ‘45-te a kako 70-te i ‘80-te, najveći greh koji je Bog učinio prema Srbiji je taj što je pustio Tita da umre :D Valjda će sa AV da se iskupi pa nam pomogne da ostane na vlast bar do 2235-te :D Rusi su već izmenili ustav, sada samo Bog da ih ne zezne kao nas sa Titom.
 
Prvo i osnovno treba znati Rusi i komunisti nisu isto. Tacnije receno komunisti su potamanili Ruse i to je bagra neopevana koja samo menja fasadu iza koje uvek stoji teror.Cela sadasnja i sve prethodne garniture pocev od SSSR-a dakle od Lenjina preko Staljina pa sve do sadasnje Rusije i Putina su derivati komunistickog rezima dakle sve su to proklete komunjare
 
Kada dobro razmislim, sve je kao igra kauboja i indijanaca.
Recimo da su kauboji ovi zapadni kriminalci koji Srbiju zbombaše bez trunke srama, a indijanci istočni komunisti koji to ne sprečiše. I jedni i drugi čisti kriminalci, ali kome to da kažeš.
Nema tu poštenja i časti nigde, sve se radi isključivo za interese, kriminal i nasilje su legalizovani i u 21 veku, a problem nas sa ovih prostora je što idaealizujemo sve i svašta.
I načitanost je vrlo loša, ako čitaš da bi postao indoktriniran, odnosno da čitajući postaješ gluplji nego pre čitanja.
Kako da razlikuješ dobre i klnjige za izbegavanje je već pitanje za milion dolara..
 
Nije on nikakav supermen. Drzava kao sto je Rusija, toliko velika i bogata prirodnim i drugim bogasrvima zasluzila je brz oporavak nakon trazicije i ovakvu i bolju situaciju za narod ko god bio na vlasti samo da nije bas kreten .
To je tvoje misljenje i tvoj stav i po misljenju skoro svih Srba debelo gresis i nisi upucen u Putkovu velicinu i sta je sve on ucinio za rusiju! Pa zar ne citas i po ovom forumu a i u svim srpskim medijima da rusija vise nije ono sto je bila pod Jelcinom ili ranije i da se vise ne zna od bogatstva sta i kako. 😢 Dobro, malo manje se pise o tome da samo njih nekolicina su strahoviti milijarderi koji drze rusiju na dlanu dok obican svet skoro nema sta da jede.
Mislim da znam posle rusije jos dve zemlje gde cvetaju ruze a njihov poglavar nosi na izborima sve glasove. Onaj sa istoka sto pusta pit bulove na rodjenog ujaka, a drugi blizu nam svake kuce!
 
NASA ima satelit ,odnosno projekat koji registruje nivo tj nedostatak podzemne vode u svijetu , a isto tako količinu vlage u korjenovoj zoni , evo zanimljiv članak i slike na kojima se vidi ogroman manjak podzemne vode kod nas .
Prva slika je nivo podzemne vode u odnosu na normalu a druga vlaga u zoni korjena . Crveno je loše a bijelo ok. Još pišu da se padavine u maju i junu nadoknadile vlagu površinsku a za popravku stanja sa podzemnim vodama treba dosta duži period .

 
Pored same količine vode, bitan je i njen kvalitet, kod nas su sve podzemne vode na terenu koji je ispod 400 metara nadmosrske visine u drugoj kategoriji, a površineke vode su u trećoj kategoriji kvaliteta.
 
I te podzemne vode su po slojevima i odvojena jedna od druge . Znam iz ličnog primjera . Imam bunar pored kuće stari zidani dubina 6m jer je kod nas šljunak na 3 do 5 metara . U njemu je voda za piće ekstra kvaliteta ,nošeno na analizu , ali je izdašnost slaba , sporije se popunjava . Cijev sam udario na 3 metra od tog bunara ali na dubinu 12m , tu je izdašnost ogromna , 2000 lit/min i ne smanjuje se , ali kvalitet sasvim drugačiji , previše željeza ima , znači potpuno druga voda.
 
Nama su bunarske vode na 30+ metra, vecina.Neka brda su puna voda ima i klizista.Postoji i brdska voda stari su uradili iz brda su spustili vodu u selo.

Problem je sto su duboki bunari zagadjeni zbog gradske deponije ne samo naseg sele nego jos 2-3 sela.Ima dosta kamenca.
Jos deponiju planiraju da sire mozda i na regionalnu.Koja li se komunjarska gamad setila da postavi deponiju na brdu koja su u dubini peskovita.

Jednino su je pitka voda iz bunara koji su plitki do 6-7 metra.Da nije uvedena gradska voda bilo bi mnogo problema oko pijace vode.
 
Зорге, imajući u vidu kako se živelo ovde ‘45-te a kako 70-te i ‘80-te, najveći greh koji je Bog učinio prema Srbiji je taj što je pustio Tita da umre :D Valjda će sa AV da se iskupi pa nam pomogne da ostane na vlast bar do 2235-te :D Rusi su već izmenili ustav, sada samo Bog da ih ne zezne kao nas sa Titom.
'Ај помери се с' места... 'ај помери се одма'! :)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh