Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Ratar je tu u potpuno u pravu evo konkretan slučaj kod mene imam da platim zakup kid 10 vlasnika zemlhe, kod 3 vlasnika su več druga generacija koji ne rade zemlju i žive u gradu i u pitanju su manje površini obično deoba ili miraz od očevine. Kod ovih 7 su več ozbiljni domačini koji su da ne kažem do juče radili zemlju. Naslednici su uglavnom prešli u gradove ili inostranstvo da žive. Jednostavno je takav trend koji se samo nastavlja.
 
Pa znam zasto bi isli protiv sebe, svako pametan ce otici iz ove branse. To sto mi jos nismo shvatili da ovde nema leba to je nas problem! Kako ljudi zive nismo ni svesni!
 
Najgore sto ne smes da se ponovis nesto,kupis neku masinu za poljoprivredu eto ih odmah na kapiju za rendu traze i ako nije vreme da se plati..narod je otiso u aut odavno

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
E, šta će čika Aca mučenik kad svi omatorite, sa kime ču se ja dopisivati na ovom forumu.
Ti čika Aco kao neki deda Mile kod mene, pre jedno 5 godina mu radi majstor ( u tom momentu majstor ima 57-58 god) lamelu na 892 i kaže njemu deda Mile ( tada 80 godina) : E moj majstor Neđo, ko će nama opravljati ove traktore kad ti umreš? :haha: :bravo: :haha:
 
Pre 4 dana stavljen u zemlju, svih 10 zrna klijalo.
IMG_20200319_082117.jpg
 
Nazad
Vrh