Kukuruz 2019

Ma znam,posejano je 40000 zrna po jutru,ja sam racunao 35000 klipova,ali ima vise,retko koja stabljika nema klip. Za desetak dana cu ponoviti postupak i izmeriti vlagu pa cemo videti koliko ce se razlikovati od stvarnog prinosa.

- - - - - - - - - -

Ne bi zamarao ni sebe ni druge ovim,nego mi se jedan clan foruma hvalio kako oni svake godine tako racunaju i pogode u 500kg/ha. Reko aj bas da probam i ja...:osmeh:
 
Tesko se to moze izracunati zzbog visr faktora.... Prvo kakva je parcela,da linima nagibe,uzvisenja,rupe,da li je pravougaona ili kvadratna,kakve sunuvrtine,da li komsija pored radi dodro i djubri,jer ako on ne radi kako treba odose dva reda dod njega u majcinu....to je bar moje misljenje

Послато са TA-1021 помоћу Тапатока
 
20190816_135236.jpg
Dkc,jedan klip okrunjen.Moram da izmerim vlagu sutra.
 
Bas sam maločas prošao putem do Sava Kovačević ekonomije i nazad...Klipovi se oklembesili,kukurizi kao nekada u oktobru...Sutra idem do sela da vidim stanje,ali i tamo je verovatno situacija slična.
 
Juče sam gledap. Šareno stanje. od skroz suvih komuša do skroz zelenih. Ali zato dobrih klipova na svakoj biljci i dobro je to sve. Ja neću žuriti sa žetvom. Neka se dobro osuši jer ga prvi put tako radim i stavljam ga u čardak. KWS Kolumbaris 2 klipa izmerila 720g a 2 klipa 9911 su 680g. Gledajući po parceli veličina klipova je na celoj njivi identična. E sad videćemo kad prođe kombajn. Samo me interesuju iskustva drugih sa ova dva hibrida u žetvi. Da li hoće da se mnogo krune pa da to kombajn prospe po njivi ili će t da bude u nekoj granici normale sa standardnim rasturom.
 
Nazad
Vrh