Herbicidi u suncokretu

Koliko znam računa se sve mada nije to toliko striktno ako ima 3 ili 4 para mislim da mu neće ništa faliti.
Ove godine imam u njivi i sa 3 para listova i one koji iznicu pa sam oprskao a kako će biti videću. Uglavnom, za sutra mi je ostalo još 4 kj da oprskam imizamoksom, galenikin kvazar pola litra po jutru - to je ono što sam hteo juče pa bio pljusak - stavio sam slike u temi suncokret. E, posle toga krećem na uskolisne, prvi put koristim panteru, imam 10l za 13 jutara, videću kakav posao radi, do sad sam koristio fusilade forte i rezultat nije izostajao. A ova pantera me izašla nekih 1000 do 2000 dinara sve ukupno jeftinija, ni sam ne znam zašto nisam uzeo fusilade...
Na kraju, ima na netu BBCH skala porasta (ili kako se vec zove) pa se može videti kako se broje listovi.
 
suncokret u fazi posle nicanja do najkasnije trećeg para listova.
ovo piše Singenta za herbicid Listego .
A evo našao sam i ovaj podatak "
kada je usev u fazi od klijanja do 5 listova" sad mi nije jasno kako može biti 5 lista kad oini rastu u paru :sta:
 
Misli se mozda na 5tu par listova....elem, zvao sam strucne ljude iz Syngente i Pioneera, nisam se smirio morao sam, iz oba 'tabora' su mi rekli da se list ili par listova racuna tek kada se formira ceo, tj 'otembesi' tako da se nadam da nisam Uprskao stvar, vec Oprskao...Receno mi je da ne bi trebalo da bude vecih problema i da ne brinem...e sad videcemo, necu ici jedno 10 dana na njivu sigurno da me ne strefi slog. Eto, ako neko isto ima ovu dilemu da zna iskustva, takodje su mi rekli da mnogi prskaju u ovim fazama jer citiram ih 'nema se kud'...
 
Na ponistenom kukuruzu posejana Neoma. Suncokret izasao, a sa njim i dosta kukuruza. Da li ce ga pulsar unistiti??
 
Danas nazvao Bojana iz Adame da se raspitam za pitanje iz prethodnog posta i rece mi da imazamoks tj njihov Saltus kao i pulsar unistava kukuruz u usevu suncokreta.

- - - - - - - - - -

Danas nazvao Bojana iz Adame da se raspitam za pitanje iz prethodnog posta i rece mi da imazamoks tj njihov Saltus kao i pulsar unistava kukuruz u usevu suncokreta.
 
Do kog lista može da se prska za uskolisne, konkretno flupisorom? na sajtu agrosave piše kad su korovi u fazi 3-5 listova, ne piše za suncokret.
 
Do kog lista može da se prska za uskolisne, konkretno flupisorom? na sajtu agrosave piše kad su korovi u fazi 3-5 listova, ne piše za suncokret.
Nema ogranicenja za herbicide koji suzbijaju uskolisne u suncokretu, dokle god moze traktor da udje u parcelu. Vodi racuna da flupisoru treba najmanje 10+ dana da bi suzbio sirak iz rizoma, tek posle 10+ dana sme da se sparta...

Послато са SM-J510F уз помоћ Тапатока
 
Ne treba samo čekati da se sklope redovi jer će na taj način zaštiti sirak. Ostalo nije problem.
 
Da li je neko probao da pomesa u tanku Stockstar(Express) i herbicid protiv sirka?Ili je pametnije da ih razdvojim?
 
Nije problem stokstar. Problem je fusilade, on ne voli da se meša ,bude fitotoksije. Mešao sam kletox sa stockstarom prošle godine i nije bilo problema,po preporuci dva naša zaštitara. Ove godine mešao neki Grasser i stockstar, za sada bez vidljivih oštećenja.
 
Mi smo uradili kod pionira cerealis 20gr+kletox+lepak.Nije preporuclivo ici kletox i cerealis zajedno ali ovde svi rade,radili u si prosle godine.
 
I ja sam citao da nije preporucljiv raditi ih zajedno u jednom prohodu.
Kako se pokazalo u praksi valja ili ne ?
 
Nazad
Vrh