Ravnanje puteva

Imamo jedno 200 metar puta koji trebamo raskrcit a koristim ga sa jos dvojicom komsija...Sinoc im posaljem poruku da naidu jutros posto se dogovaramo vec citavu sedmicu...Jutros nikog...Zovem telefonom jednog a on ima negdje ic pa kao kad dode a ovaj drugi se i nevidi iako svaki dan visi kod mene bar po tri puta...Et kako produ akcije kod mene
 
Да видимо кад ће код нас изравнати.....прво да осуши Бог......ово је још и добро, каквих све има....има и где је лепо.
f4da199e08a80da85d89b4a8982a7d2f.jpg
1a6cee3fbace468f1fa53877a43d3740.jpg


Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга
 
Ајде, а ко узима од МЗ паре за равнање? Ја да радим а он да троши из ладовине. Свакако ја то поравнам колики могу са мојом ме'анизацијом, само ово ритско блато неће тако лако да се пегла.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга
 
Ja neznam ko uzima pare a sto ti sto daju sto ne kontrolisu da li je uradjen posao ili ne .Ne bi ulazio u politiku ja sam samo mislio kako do ravnih puteva i mislim da je ovo najednostavnije i najpostenije resenje jer ko najvise koristi taj najivise i ravna :ppozdrav:
 
Сад на овај твој коментар ми пало на памет, тај који највише раскопа тај најмање и поравна

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга
 
Ne vredi to setvospremirati ispred njive. Samo telehender da nagura zemlju iz njive, put mora biti vislji od njive da se voda sliva. Ovako ne vredi. Ja na 2 mesta nemam resenje, pa sam resio da poravnam bagerom kada se malo poradi. Preko leta ce se izgaziti i sabiti, to bi trebalo da bude ok.
 
Moze kada je mali problem, a kada fali pola metra zemlje? Poravnam setvospremacem i prva kisa tu se ponovo pravi depresija vode. Uslikacu kada budem isao u specijalni deo atara gde ne znam kako ce mi kamioni izaci i u septembru sa repom, da vidite kolike su to vrtace.
 
Ja imam dve njive, jedna preko puta od druge, a bas na tom mestu lenija je u dolji a okolo breg ide na sve 4 strane. Bukvalno rupa duzine jedno dvadesetak metara. I tu mi redovno gaze njive kad stoji voda. Ne jednu vec obe njive. Ostavljao sam namerno put kroz jednu njivu da bih sacuvao drugu, al' ne vredi. Valda kad se susretnu dva traktora nijedan nece da stane i saceka, vec jedan kroz jednu njivu a drugi kroz onu preko puta.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
 
U mom kraju najgore prodju oni koji imaju najmanje traktore, veci prolaze a mali ne mogu i osudjeni su na odrzavanje mada ima i prelazenja preko njiva ali uglavnom preko zapustenih, nisam video da bi se islo po oranju ili usjevu.
 
@Matic

I to sam radio, ali vise necu, jer taj crep/cigla su mi usli u njivu. Sada je ne gaze vise, jer je put ok, ali mislim da je najbolje resenje, bager/telehender/jcb kombinirka i zemljom iz njive navuci na leniju. Kada to uradis 10g si miran.
 
Razumem te u potpunosti.Pre par nedelja išao sam da zatrpam rupčagu ispred komšijine njive.Prolazim tuda jer imam parcelu na kraju tog potesa i ajde traktorom može da se prođe ali ne mogu autom kada idem u obilazak a ne može da se izbegne jer su ostale gomile zemlje ne razgrnute prilikom prokopavanja kanala pored a sa druge strane sam kanal pa je lokacija rupe da se ubiješ.Trebalo mi je možda sat vremena da je lepo naspem,poravnam i ispeglam traktorom a stajala je tu od 2014 godine.
 
Nevalja crep, cigla i ostalo, jer posle izlomimo mehaniciju na ravnanju.
Nasipao sam ja više puta zemljom i glinom na kritičnom mestu ispred moje njive, ali kada dođu reparoši da vade repu u decembru, pa vuku holmerima kamione do asfalta, jer ni Johani ni Fendovi više nisu mogli, kanali budu do osovina, pa tako mož svake godine ponovo :sjasi:.
 
Nazad
Vrh