Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Beca;
Moguće da je Peštan... :D

uglavnom kad je ovakva godina i kad se nadviju oblaci sve odvuče Rudnik pa kod mene padne po koja kap. Medjutim ove godine je drugačija situacija. Ali je zakasnila. Kukuruzi su baš potpaljeni. Nek bar naliju oni što su odsekli kakav takav klip.

Na primer 2013., Bistrica, koja je selo uz moje, je dobila dve solidne kiše i imala pristojan rod kukuruza, dok u Drenu bio ćorak. A daljina izmedju tih potesa 3 km vazdušnom linijom.

Ma ovde kukuruz davno odsvirao svoje, u subotu sa 1ha deteline izbalirao 65 bala, njiva pored komšijina soja, zeleni se samo tako, ali kad sam uzeo mahune u ruke, em male, em ih slabo ima, em po par nikakvih zrna u njima..... Meni jedino može da spase Lucerku sejanu ove godine da se ne osuši, dobro nadjubrena pa se još drži, ali zemlja baš ispucala.
Evo kiša kao oped pada, ali se muči ko baba sa ratlukom ....
 
Kod mene ništa. Pala je neka u više navrata ali to je sve NIŠA. Ako bude danas (bar po najavi je tako) pa da makar malo nakvasi osušenu zemlju. Što neko reče da makar oni kukuruzi koji imaju kakav takav klip naliju zrno i da ipak bude nešto u prikolici. Ali vidim da odmah od nedelje temperature opet rastu preko 35 i tako sve do kraja avgusta. A tada će već da se skidaju kukuruzi bar to što ima na stabljikama. Ova godina je završena. I mnogo je loša. Dobro je neko ovde rekao da će na pšenicama i repici biti najbolji prinosi od svih kultura. A ja krećem u akciju da se obezbedim da sledeće godine imam zalivni sistem. Jer ako ne budem mogao to da sprovedem u delo neću više ni da obrađujem njive.
 
Konačno i kod mene počinje kiša . Celu noć se mučila i konačno krenula , jes stidljivo samo da potraje .
 
Koliko je jako padala kad nije uspjelo pod sljivama pokupit prasinu....oblacno,al nece
 
Poslednja izmena od urednika:
Kod mene konacno posle sigurno mesec ipo bez kise pala.Prvo jutros oko 5:30 slabiji pljusak onda blaga natapajuca.Pada i sad.Nije puno ali,hvala bogu i na tome.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh