Herbicidi u kukuruzu

Imam problem na jednoj parceli sa bocom i ambrozijom. Posle setve, pre nicanja sam poprskao Montom i uskolisne trave skoro da i nema, ali ove sirokolisne...mnogo. Danas sam poprskao Siranom i Agrodimarkom. Ukoliko ne budem zadovoljan dejstvom Agrodimarka, da li mogu za npr. 15-ak dana poprskati ponovo nekim herbicidom za sirokolisne? Ako moze, sta biste preporučili? Kukuruz ce tad imati preko 6 listova.

Kad si već išao prije nicanja mont trebao si samo dodati Terbutilazin i nebi imao problema ?
 
Nekako imam strah od tog zemljisnog herbicida za sirokolisne korove.Ne znam,mozda gresim,ali te herbicide ne koristim jos otkad je Atrazin postojao.Ako sam dobro upucen,oni mogu da smetaju psenici kao narednom usevu.
Inace,samo mi je ova parcela problem(srecom,pa je najmanja). U ostalim parcelama je stanje neuporedivo bolje.

Po mom nekom iskustvu Calisto nece resiti ambroziju, a da li ce Calaris to uciniti ?
Ambrozija me ne plasi mnogo,mislim da ce je Agrodimark unistiti jer je mala,ali boca je velika na nekim mestima,ona me brine.I zbog nje bih prskao ponovo ako je moguce,da ne koristim motiku :osmeh:
 
Poslednja izmena:
Колико кошта у Србији аденго,код мене је 65км доза за пола хектара
 
Twister ili sami dodate Terbutilazin u mezotrion i resavate ambroziju. Veceras smo radili 8kj sto je bilo uregnetno, ostalo je ostalo za noc i jutru, jer vetar ne staje, a komsijska je soja pored i sve nosi na nju.
 
Po meni je idealno uvece pre padanja rose da zavrsis ili ujutru do nekih 10h tj dok temperature ne idu preko 22-23 stepena. Generalno jutarnje prskanje je efikasnije, ali je problem sto vetar rano krece i onda imas vremena da izduvas prskalicu jednu, dve tesko. Mi vucemo vodu pa uspemo da uradimo ~6ha sa malom prskalicom od 440l i 200l/ha vode.
 
Da li su velike dizne od 0.4mm za prskanje korova? Gledam nešto danas te četvorke što imam za vetar onako.... A manje imam samo dvojke. To mi je pa bas fina magla, a obzirom da nije baš najmirnije....

Послато са E5603 уз помоћ Тапатока
 
Nesto kukuruza oprskam oko 10 sati sa adengom a oko 5 popodne krene prolom oblaka od nekih pola sata...vidjet cemo rezultat kroz par dana
 
presijo sam jednu parcelu bez ponovne pripreme,samo sijacicom usijo....bilo mi zao onih poniklih kukuruza,a posto ima trave bil mogo sad poprskat sa siranom i kambiom....hocel smetat ta kombinacija kukuruzima pri nicanju....dobro bi doso brzinski odgovor jer ako stane vjetar iso bi prskat
 
Koji preparat vam se dobro pokazao protiv palamide, imam jednu njivu gde one cini 80% korova, pa me zanimaju vasa iskustva?
 
Nazad
Vrh