Herbicidi u kukuruzu

Equip ili nikosav? Razlika u ceni je poprilicna, oba idu do 8 lista, pa tu gde prskam sa laudisom da ne uzimam paket sa ekvipom nego posle 7 dana da koknem nikosavom. Ustedeo bi a da li bi i efekat bio isti? Neznam sem u ceni i protektantu kakva je još razlika? Nisam stigao tu jesenas da posejem žito, i sada i semenski i rizomski kreće, a kukuruz ima 6 listova....

Послато са E5603 уз помоћ Тапатока

Pomaze i Nikosav i Ekvip, gledaj da prskas kada je toplije vreme u sledecih 3-4 dana preko 26 stepeni tj 80 farenthajta po US literaturi. U tim uslovima Nikosav ili Ekvip treba da daju najbolji efekat.

Neko je komentarisao divlju kupinu. Znam da je 0.4l mala doza, ali nisam stigao ranije a kukuruz na ovratinama je 6 listova i nisam hteo sa vecom dozom da idem. Svakako tu ide Laudis 2l/ha za koji dan, koji nece ubiti divlju kupinu skroz ali ce redukovati je i zaustaviti je.

@Mirban
Prskaj samo, od toga da sklopi redove i slicno imaces dogodine brdo trave. Sredstvo svejedno, dobri su vremenski uslovi sve ce delovati.

Pomaze i Nikosav i Ekvip, gledaj da prskas kada je toplije vreme u sledecih 3-4 dana preko 26 stepeni tj 80 farenthajta po US literaturi. U tim uslovima Nikosav ili Ekvip treba da daju najbolji efekat.

Neko je komentarisao divlju kupinu. Znam da je 0.4l mala doza, ali nisam stigao ranije a kukuruz na ovratinama je 6 listova i nisam hteo sa vecom dozom da idem. Svakako tu ide Laudis 2l/ha za koji dan, koji nece ubiti divlju kupinu skroz ali ce redukovati je i zaustaviti je.

@Mirban
Prskaj samo, od toga da sklopi redove i slicno imaces dogodine brdo trave. Sredstvo svejedno, dobri su vremenski uslovi sve ce delovati.

Da li da idem sa 1,5l/ha Laudisa ili 1+1l/ha Laudis i Equip?

Pitanje za milion dolara:osmeh: Ako sirka imas Ekvip akcenat, ako imas jos kojesta onda mesaj sa laudisom.

Za tih 8ha što su mi kritični mi treba 20 l eqipa sto je oko 30 000 ili 10l nikosava što je 8500 razlika poprilicna. Ne znam da li će samo isto odraditi posao? I malo me buni da li u količini od 1.25l/ha mogu da idem preko 6 lista pošto piše da je do 8 lista, ali isto tako piše 1,25 l/ha za suzbijanje divljeg sirka iz rizoma, u fazi razvoja kukuruza od 3-5 listova.

A dali je dovoljna 1l/ha Laudisa? Jer kao što sam rekao prskano je Adengom, korovi i izbijaju i nestaju, a i mali su (tek u poniku) pa da predupredim da dalje raste.

Za tih 8ha što su mi kritični mi treba 20 l eqipa sto je oko 30 000 ili 10l nikosava što je 8500 razlika poprilicna. Ne znam da li će samo isto odraditi posao? I malo me buni da li u količini od 1.25l/ha mogu da idem preko 6 lista pošto piše da je do 8 lista, ali isto tako piše 1,25 l/ha za suzbijanje divljeg sirka iz rizoma, u fazi razvoja kukuruza od 3-5 listova.

Idi sa Nikosavom, jeftinije je prilicno a delovace dobro i nikosav. Moze on do cca 7lista bez posledica. Kacio sam negde u temi oglede sa nikosulfuronom, rimsulfuronom i foramsulfuronom i sve radi radnju kada su dobri vremenski uslovi.

Laudis nije dovoljno 1l/ha, idi sa 0.8l/kj tj 1.4l/ha.

Za Laudis

Koristi se u usevu kukuruza, u količini primene od 1,5-2 l/ha posle nicanja korova i kukuruza kada su travni korovi u početnom stadijumu porasta, širokolisni u fazi od 2 do 6 listova, a kukuruz u fazi od 2-8 listova (faza 12-18 BBCH skale).

Utrošak vode: 150-400 l/ha. Broj tretiranja u toku godine je jednom na istoj površini.

Ja napadam cim se vrijeme ustabili. Jel potrebo lepilo ubacivat sa laudisom?

I ja prvi put ove godine odradio jednu parcelu sa Adengom. Danas obilazio, 4 ili 5 dana od prskanja je slomilo,repu i ambroziju, pocinje iz sredina sa vrha da zuti i listovi gore/ugljenisu se sa ivica. Na sitnoj travici se jos ne vidi bilo kakav efekat

Sledece godine samo adengo.

Imam problem na jednoj parceli sa bocom i ambrozijom. Posle setve, pre nicanja sam poprskao Montom i uskolisne trave skoro da i nema, ali ove sirokolisne...mnogo. Danas sam poprskao Siranom i Agrodimarkom. Ukoliko ne budem zadovoljan dejstvom Agrodimarka, da li mogu za npr. 15-ak dana poprskati ponovo nekim herbicidom za sirokolisne? Ako moze, sta biste preporučili? Kukuruz ce tad imati preko 6 listova.

Nazad
Vrh