Herbicidi u kukuruzu

I kod mene nema rimexa , kazu da je defiticaran na trzistu, ali nasao sam u jednoj poljoapoteci tiger pa bih probao umesto sirana. Koja je cena tigera kod vas?

Sent from my G630-U20 using Tapatalk

Rimex je Agromarketov proizvod, ako nema Rimexa, onda ima Travell Stockton, Tarot DuPont (Original i cena je takva), Ne znam kako se zovu Galenika i Agrosava Rimsulfuroni.

Ja koliko sam gledao Galenika nema Rimsulfuron u ponudi, a takodje i Adama, posto sam razgovarao sa njihovim zastitarom.

Psenica i metmark + Bonaca, a posle jos totalom. Ovo je lek za divlju kupinu, zubacu i slicne visegodisnje korove.

Da li Tangenta skida ambroziju, prosle godine sam je koristio kada je kukuruz bio vec prerastao i ocistio odlicno, ali tu nisam imao ambrozije pa neznam kakav je za nju.

Paore ako mene pitas. Ocistio i uskolisne i sirokolisne, kukuruz vec bio prerastao, jedva rakovica isla da ne lomi ali morao jer mi Plamen ostavio lipicu, sa 1l po hektaru nikakvih smetnji kukuruzu a njiva cista.

Pitam i tebe i sve jer mi ostalo od proslih godina pika, a moze do 6og lista pa sam mislio da ga pomesam sa laudisom. Ne znam koliko je to pametno, mada kod laudisa i stoji preporuka da se mesa sa nekom sulfonilureom.

Banvel ne nosi ni divlju metlu, prskao sam sa 0.4l/ha, jednogodisnji sirokolisni crkavaju posle 48h od primene, a divlja kupina i divlja metla su samo zabunjene. Za koji dan Laudis 2l/ha, mrzilo me kupovati Bonacu za 0.5ha.

Mislim da je 770 din, bocica od 50ml. Kod vas?

Kod nas dosta skuplje, 1100 din ta ista bocica. Dodje mi da pocnem da porucujem postom i hemiju. Na seme kukuruza sam ustedeo 6000 din.

Dvoumim se izmedju Mezotrion+Rimsulfuron ili Monsoon Active, na mojim parcelama nema mnogo korova, dominantniji su travni korovi, divlji ovas, muharike, ali nije velika zakorovljenost.

Da li Tangenta skida ambroziju, prosle godine sam je koristio kada je kukuruz bio vec prerastao i ocistio odlicno, ali tu nisam imao ambrozije pa neznam kakav je za nju.

Tangenta nije losa al je vec zastareo herbicid.Luda kombinacija bi bilo mesavina tangente mezotriona i nekog terbutilazina. Srodni preparati. Sva tri rade i zemljisno i selektivni su po kukuruz.

Bojceticu sta savetujes da uzmem za prskanje trave (ima muhara i neke sirokolisne ne one najjace) a kukuruz je u 6 peru i krece 7. Radjeno Adengom i lepo je to cisto ali mi nekako deluje da nece izdrzati dok ne preklopi redove. Ili mozda da ne radim nista nego da sacekam jos neko vreme pa posle da ospartam bacim djubre i to mu je sve. Ako me pitas kolika je trava ona je malecka siri se. Nisam pametan sta da radim. Ako jos neko ima neko misljenje uvek je dobrodosao.

Nazad
Vrh