Aparat za mužu krava, kako da se odabere dobar

Jes to kupio kod onog lika u Gradisci?Vidim ima i automat za pranje,ja imam neki stari mlijekovod marke "Fulwood" sluzi jos uvijek solidno mada cu nekad ako se situacija popravi uzeti nesto slicno radi lakseg servisiranja.
 
Jel moze neko da mi posalje semu instalacije vakum-voda, planiram da kupim pumpu 350 lt/min i dvije muzne kante sa pulsatorom, naravno instalaciju bih sam odradio ....zanimaju me vasi savjeti


Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
 
Postavis sto manje cijevi, sve zavisi kakvu staju imas, takodje planiraj da krave ne mogu dohvacati elasticne cijevi koje spajaju kantu sa fiksnim vakum vodom. Ja sam koristio pocincane metalne 5/4 za malo vecu pumpu, neko koristi plasticne, mozda bolje jer su glatkije unutra, meni se pokazalo sto veci precnik cijevi to bolje, manji imas pad u cijevovodu kod vise kanti i manje problema kod smrzavanja. Regulator vakuma blize rezervoaru vakum pumpe. Takodje zimi kod smrzavanja bolje da je vakum vod udaljen od zida pogotovo ako je zid neizolovan i dobar provodnik toplote. Svaki prikljucak normalno mora imati ventil.
 
Jes to kupio kod onog lika u Gradisci?Vidim ima i automat za pranje,ja imam neki stari mlijekovod marke "Fulwood" sluzi jos uvijek solidno mada cu nekad ako se situacija popravi uzeti nesto slicno radi lakseg servisiranja.

nije iz Gradiske ali je blizu a sto se tice automata mozesga namontirati na taj svoj mljekovod

- - - - - - - - - -

Mladene, kojih dimenzija je prostorija gde su smesteni uredjaji za pranje?

280x370 to je ta prostorija sa slike a pumpa je u drugoj prostoriji
 
Sta koristite od hemije za pranje sisaljki creva za mleko i kante? Kolko cesto perete hemijom, posle svake muze ili?
 
Bazu i kiselunu posle svake muze,jedno uvece drugo ujutru...jadna rakijska casica u kantu vrele vode(iz bojlera). 1500 din je kanta od 10l
 
Moze li slika jednog vakum voda planiram instalaciju u januaru 2016 kupio sam pumpu oko 375 lt/min i cijevi mislim sam to da razvedem Ppr


Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
 
Ja vec par godina koristim Tehniosint-kompresol, to je neko ulje domace proizvodnje.

Ovo za vime sam dosad koristio, Divosan ili tako nekako. Sad sam narucio istu stvar samo drugi proizvodjac(Kerbl), kanister 25l je 130 km a kanister od 5l je 30 km.
Na bazi joda je i ovo prvo i drugo.
 
Taj kompresol sam kupovao direktno kod proizvodjaca (ili mozda samo pakuju), firma se zove Tehnosint a nalazi se u Laktasima.Kupi bilo cije ulje za ovu namjenu mislim da to nije problem naci.
Ovo za vime nakon muze vec godinama sam uzimao od firme EuroSan iz Banjaluke, kad mi nestane nazovem i oni donesu.
Sad mi treba doci od jedne druge firme ciji je komercijalista dolazio da nudi njihove artikle pa sam mu rekao ajd uzecu ovaj put od vas.
 
Trenutno imam sistem sa Alfa Lavalovom pumpom, vakumvodom i 4 Alfa Lavalove kante. Sve to funkcionise odlicno ali me interesuje da li bih mogao da automatizujem pranje kao sto postoji na sistemima sa mlekovodom? Perilicu bih montirao u objekat gde mi je laktofriz koji je odvojen od stale i gde trenutno perem i odlazem kante izmedju muza. Tamo imam sve tehnikalije resene, vodu (toplu, hladnu), odvod u kanalizaciju i trofaznu struju. Imam i visak westfaliinu pumpu od 140 l/min ako treba za vakum.

Sent from my LG-P710 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh