Bas malo podataka mogu da pronadjem u vezi dva Zetora koja su pocela polako da me zanimaju... Naime u planu je pojacanje (da me neko ne shvati pogresno necu se ja odmah ponoviti ali u planu je)...
Zanimaju me samo traktori koji mogu da vuku 4 brazde u srednje teskoj zemlji... (zemlju koju planiram uzeti u zakup je u susednom selu i nije bas kao moja malo je teza)..
Zanima me ili neki Zetor 16145 ili Zetor 16245...
Ovako po forumima neki ih hvale niki ih kude... Zanima me da li imaju neku fabricku gresku kao recimo IMT 5170 ili nemaju problema sa menjacem i diferencijalom...
Esteticke razlike izmedju 16145 i 16245 primecujem i sam (dimenzije guma i limarija)... Ali zanima me mehanika..
Cuo sam jos da 16145 ima drugaciju radilicu od 16245 koja ima neke cepove pa kad ti cepovi zviznu hoce da zariba,dok je na 16245 to reseno... I da je 16245 jos jaci od 16145...
Neki se zale na taj Multipover, a u raspitivanju za taj traktor cuo sam na nekim mestima da je "zavaren" multipover.. Sta to znaci???? Koliko kosta srediti to ako je recimo zavareno??
Da li boluje na kocnicama kao recimo IMT 560 ili tome slicno...
Znam jos da 12045 imaju 4 brzine dok ovaj 16145-16245 imaju 3 brzine... Cuo sam da im i fale brzina za oranje pa zato kazu bolje plug veceg zahvata pa polako...
Raspitujem se polako nije stiglo jos do kupovine... Hvala..