Јунице "из увоза"

Nisam uspeo da pronadjem tu uredbu a ni program.
Nista ti netreba uredba vec pozuri u Kraljevu u opstini se prijavi za junice ako vec nisi zakasnio, jer i Kraljevo je uskoro na redu. Samo ovi moji majmuni iz Raske nisu konkurisali jer su u avgustu kada je bio konkurs svi bili na odmoru.
 
Neznam tacno. Valjda treba da si poljoprivredni osiguranik itd znas te formalnosti, pa ti dobijes gratis junicu a kad se oteli dajes tele. Zavisi od opstine kakve je kriterijume dala. Neznam pojedinosti samo znam da Kraljevo dobija 250 komada
 
Molim nekog od clanova da mi odgovori ukoliko zna, neznam za ostale delove Srbije ali ovde na jugu je drzava podelila poljoprivrednicima krave iz uvoza, cini mi se iz Nemacke, jel neko zna nesto vise o njima??? Konkretno me interesuje da li se zna koje su rase, koliko daju mleka,...osnovne stvari????
 
Imam jedno pitanje dali mogu da se preuzmu od nekog maticene krave ko oce da odustane od proizvodnje mleka. Idali postoji mogucnost kupovine maticenih teladi nisam upucen u to ako ima negde nesto napisano u vezi maticenja napisite mi gde .POZ..
 
Mozes da preuzmes,bitno da je kao tele zavedeno od umaticene majke,jer ako nije ako se tek tele matici onda tek njegovi potomci mogu biti sa umaticenim poreklom sto je i logicno i onda imas pravo na subvencije.

Ja nisam kod nas ni cuo da se daju junice,niti se zna o tome nesto,vidim ima dosta optina sto su odradili tj uvoz i dodelu),konkretno ako nesto neko zna za suboticu ili backu topolu neka pise :)
 
Poslednja izmena:
Molim nekog od clanova da mi odgovori ukoliko zna, neznam za ostale delove Srbije ali ovde na jugu je drzava podelila poljoprivrednicima krave iz uvoza, cini mi se iz Nemacke, jel neko zna nesto vise o njima??? Konkretno me interesuje da li se zna koje su rase, koliko daju mleka,...osnovne stvari????
Ja koliko znam mlekara Lazarica iz blaca je davala junice ,a sto se tice kolicine mleka sve to zavisi kako hranis i kod nas ima kvalitetna grla a za dobro grlo trba i dobrepare

Mlekara se zove Lazar iz Blaca. Z.K.
 
Poslednja izmena od urednika:
Upravo tada je i pocela ta prica, i nista se od togo nije promenilo. NIje ni konkurs izasao, ocekuje se uskoro. Ja sam stavio tekst samo da bih potkrepio moju pricu, a evo i teksta sa sajta opstine koji isto ne otkriva mnogo.

[TABLE="class: contentpaneopen, width: 420"]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"]Wednesday, 25 January 2012 13:49[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Uskoro će biti raspisan konkurs za 60 steonih junica, koje će biti podeljene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa područja opštine Pirot, koja se bave stočarskom proizvodnjom. Goran Popović, pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu kaže da će posle predviđene procedure karantina i veterinarskog pregleda junice biti dodeljene proizvođačima do 15 marta. Ministarstvo poljoprivrede finansira ovu nabavku sa 10.800.000 dinara, lokalna samouprava pokriće ostale troškove prema ceni koja je utvrđena u postupku javne nabavke. Prema Popovićevim rečima, ovo je početak rada najpre na zaustavljanju opadanja broja grla.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
Juce i danas u karantin stize oko 300 junica
Sutra cu vam javiti za koje opstine... ako ste citali moje postove ranije videli ste koje opstine su dobile junice.
danas 240 komada za UZICE

---------- Poruka napisana u 22:48 ---------- Prethodna poruka je at 22:47 ----------

U nasoj opstini(Majdanpek)niko nema informaciju dali ce uopste i kada dobiti junice!!!!
Pa znaju u opstini da li su konkurisali za junice i da li su dobili
 
Nazad
Vrh