Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A novo? Nema toga tu polovnogPa, uzmeš polovno.
Ventil sa motorom i automatikom se u Slo nađe od 50€.
Jedan malo veseliji izlazak u kafanu s muzikom košta...?
Preporuka majstora je u redu,ali ojacanje nije potrebno jer sa tako velikom akumulacijom obicno ide otvoren sistem grejanja a tu nema velikog pritiska tako da i ojocanje nije potrebno. Jer je poznato da se voda siri od 0 do 100 stepeni 4 posto i to mu dodje na 3000 lit. 120 lit. razlike i za to inzinjeri preporucuju expanzionu posudu za takve sisteme 200 lit.Jesi li ojačao rezervoar?Kod drugara identičan od 3.300 litara se naduvavao par puta pa su ga ojačavali.Preporuka majstora je okrugao rezervoar.
Nije ojačavan,ugrejan je na 95stepeni najviše i stoji,sistem je otvoren,sastoji se iz dva kruga,peć-rezervoarto vrti jedna pumpa preko trokrakog termostatskog ventila ESBE vtc 512,iz rezervoara pomoćni objekat vrti jedna pumpa sa sobnim digitalnim termostatom,druga tera podno preko sabirnica i razdelnika u deo stambene kuće sa digitalnim sobnim termostatom,treća tera radijatore u stambenoj kući preko dig.sobnog term.,a sve preko trokrakog mešnog ventila ESBE vrg 131 sa kotrolerom cra 111
Rezervoar je unakrsno povezan,tako da raslojavanje nije izraženo
Peć je iz Ade Bajusova,9.a je sezona,mislim da je 40kw,ali nisam siguran
3dana greje,kad se ugreje,potrošnja dođe na isto,samo sobna temperatura ne oscilira(svega 0.2 stepena od zadate) i loženje je elastično-ložim kad stignem
Evo ovako,kad smo napunili rezervoar i sistem,sa 10bala sam ugrejao rezervoar (a usput i kuću) na 89stepeni (prvi put),za nekih 7sati loženja (balu na žar od prethodne bale),to su bili još dani kad mi je grejanje bilo potrebno samo preko noći! Tad sam se grejao 4dana,a peti ložio ponovo,jer smo radili usput na njivi! Sad 3dana drži,u kući svukud je temperatura 23.5 (na 23.4 pale termostati pumpe,a na 23.6 gase),osim u kupatilu ima preko dana 24 sa otvorenim prozorom,a uveče kad se zatvori prozor,bude i 27 stepeni,jer je termostat u dečijoj sobi za podno,a ima i sušač 400x1850,koji je povezan sa sistemom radijatora sa ostatkom kuće - sobni termostat u dnevnojNisam baš razumeo, da li samo za treći krug (prema radijatorima) imaš ESBE vrg 131, ili je taj mešni ventil zajednički za sva tri kruga. (Šema bi bila najbolje objašnjenje.) I još mi jedno nije jasno, tri dana normalno ložiš dok se prvi put ne napuni rezervoar? A posle, recimo staneš sa redovnim loženjem i do koliko padne temperaura u rezervoaru i koliko treba potom da ložiš da se ponovo podigne na neki gornji nivo?
A Bajus je iz Sente, i ja imam njihov kotao. Ako je dužina ložišta preko metar (mislim 120cm do vrata) onda je 60kW, a ako je manja onda je 40kW. Bajus pravi i peći od 80kW, ali one su za dve bale.
Ekspanziona boca za otvoreni sistem računa tako što bi trebalo biti zapremine 7% od zapremine celog sistemaPreporuka majstora je u redu,ali ojacanje nije potrebno jer sa tako velikom akumulacijom obicno ide otvoren sistem grejanja a tu nema velikog pritiska tako da i ojocanje nije potrebno. Jer je poznato da se voda siri od 0 do 100 stepeni 4 posto i to mu dodje na 3000 lit. 120 lit. razlike i za to inzinjeri preporucuju expanzionu posudu za takve sisteme 200 lit.
Ljudi tj. domacinstva koji ga imaju u vasem kraju ga jako hvale, tako da posto je tebi to, takoreci u komsiluku, nebi trebalo da imas dileme u vezi kupovine istih.Mada uvek i od dobrih ima boljih.Jel ima neko od ovih kotao, kako se pokazao?
Naj jeftiniji mi i naj blizi.
http://www.uniko.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=77&Itemid=96