Herbicidi u kukuruzu

hmmm....
do 6 lista je tacno...tako knjige kazu...

Ja sam pre 3 godine cini mi se,kada je izasao Maister i bio papreno skup prskao cini mi se u fazi 8-9 listova,znaci kukuruz od pola metra,i nije bilo nikakvih problema...I cini mi se da kada je izasao bila je prica da ide do 8 lista,medjutim sve kuce ostavljaju malo prostora i nece da rizikuju pa kazu do 6-7 zato sto se svi bitni vegetativni delovi kukuruza formiraju od 8 lista...E sad jbm li ga imaju oni I EQIP i Laudis koji idu do 8-10 lista
 
Peak 20gr-ha + Hemonik 1,2l-ha. prskano pre 11 dana
142g8q9.jpg
 
m aja prskam i sa maisterom i sa laudisom nema veze koliki je kukuruz sve oni unistavaju samo treba biti strpljiv ne zuriti dok sva trava ne izadje treba imati dosta dobre zivce
 
Možda tako izgleda,sejan je na 19,5
@savato
Baš tako,ali umesto zagrtanja špartanje,pa šta mu bog da...
 
Ja sam video 2-3 parcele na kojima je kukuruz još veći od mog.
Ali znam da ti ljudi imaju dosta stajnjaka,a moje njive nisu videle stajnjak 15 god.
Pardon za off-topic.
 
nemam fotografije da dokumentujem ali u nedelju sam prskao (po prvi put ) sa calistom 2.5dl/h malo pre sam bio da vidim dešava li se nešto a ono ne da se dešava nego sva širokolisna trava požutela kao limun a najviše ima suncokreta koi je takođe žut kao i ambrozija , gorušica takođe primetio sam na par mesta da je i sirak pobeleo ali to je samo na 2-3 mesta moj zaključak je da CALISTO radi radnju i vredi svaku paru :osmeh:
 
Kod mene korovi totalno poludeli. Pojma nemam sta se desava. Od kako sam isprskao sa Equip-om i Laudisom, ko da su porasli. Ima dosta i pozutelih sirokolisnih, ali sirak i palamida ko da su dobili sredstvo za rast. Uzas. Praticu sledecih dana, ali njiva koja je nije imala ili je imala skroz male korove, sada je odjednom dobila livadu. Sutra cu jednu koju sam prskao da dimarkom i siranom, da isprskam sa kombinacijom Calista i Equipa pa da vidim sta ce oni da naprave.
 
moja kombinacija je bila oko 0.22 calisto +0.5 nikosulforon( neki kinez) po kj.Sve spaljeno, medjutim primecujem da krece nova generacija zelja i jos ponekih trava pa mi nesto njegovo zemljisno delovanje nedeluje bas naj naj
 
Nagradno pitanje za vas čime je ovaj sijerak prskan preko lista?
2qcif5w.jpg





Odgovor: ničim..
Išo sam danas u jednu njivu da vidim šta da radim sa sijerkom,znam da ga ima i da je veći od kukuruza.Kad ono on sav pobijelio,gotov je ?!
Izgleda da se Merlin ponovo aktivirao i sprižio ga ,najzanimljivije je da ga ima dosta iz rizoma (žile) nisam znao da zemljišni herbicid može da ga s...be.
Svake godine me Merlin prvo uplaši ,kao puno je propustio nije nešto ,neću ga više koristiti a na kraju se pokaže da je čarobnjak samo mu treba dati vremena.

Ovde sam ipak išo korekciju Equipom a možda sam samo trebo čekati.
xkp06v.jpg
 
Danas sam išao da vidim dve njive , pa sam u nedoumici da li se sme prskati sa HEMONIKOM+MOTO da ga kojim slučajem nebi spržio ili koristiti neke skuplje herbicide mada sam već ove kupio :sta:

o9kf0l.jpg
 
Dobar je merlin,ali koliko se sećam da ne može da sprži rizomski sirak.
Zaustavi ga jedno vreme,ali kasnije krene ponovo.
 
Imam 2-ha kukuruza u njemu je od korova divlja kupina i sijerak iz rizoma,kupio sam fluromark za kupinu i talisman za sijerak smijem li mijesati ove preparate?Ove parcele radim od skoro pa sam prskao odvojeno kako korov nikne ja ga tretiro, a sada mi izasli zajedno
 
Nazad
Vrh