Kukuruz 2014

milossoumi

Мислим да је у питању хербицид аденго од бајера и да је за њега речено да се користи приликом поливања на црно али да може до трећег листа кукуруза да се примењује, да покрива широки спектар и да се реактивира са кишом - надам се да ће неко ово потврдити или оповргнути..

Иначе сам најкасније поливао ацетохлор+тотал увече и видео сам да је понеки изашао, а сутрадан је већ увелико почео да избија имао је белу боју и боловао је тај први талас, а касније како је који ницао све је мање била изражена та бела боја листа..
 
U 12h mereno
attachment.php
 
Ja praktikujem setvu,krajem 3 dekade aprila i u peskovitim zemljištima okom Đurđevdana.Setve krajem marta i početkom aprila su se isto dobro pokazale ali sredina aprila je izgleda najgori period a ranije je to bio najoptimalniji rok.
 
U mene je ostalo par sitnih parcela,i ne zuri mi se kad vrijeme dozvoli uradice se, prije dvije godine sam presijao jednu njivu 13 maja i kukuruz je bio extra, tako da:ppozdrav:.
 
U zadnjih par godina primetio sam da su po prinosu najbolje prolazili oni koji su sejali izrazito rano(slobodno mozemo reci da su se "kockali ") i oni koji su sejali dosta kasnije (ajd da ne kazemo lenji, mada ima dobar % takvih, al htela ih je sreca).

Ja nikako da utrefim :sjasi:
 
Ja sejem u periodu od 2-3 nedelje....dakle medju prvima krenem a medju zadnjima zavrsavam, pa svake godine se potrefi da ima dobrih prinosa.....samo treba jakih zivaca da se ovo ispostuje!:ppozdrav:
 
Poceo i ja setvu kukuruza ali::sramota::::jako_besan:: pogresio stelovania i posejao na 18-19cm. sa depozitorima uneo sam 120kg/h urea.Posejao sam 3ha syngentin NK OLIMPIK fao 230, ima li neko izkustva sa ovakav sklop
 
Imam par pitanja! Hocu da posijem dulum kukuruza al ne hibridnog. Nego ovaj sto sam obrao prosle godine cisto da vidim razliku! Rekli su mi da moram uzeti neki prasak pa pomjesati sa tim sjemenom. Zna li neko mesta
 
pozdrav ljudi ja posejao 2 aprila niklo 50% a ostalo kad otkopam suvo tako da sam danas presejao cekam par dana pa cu da raspalim po totalu!!!
 
@voce
Treba da ga zastitis sa nekim zemljisnim insekticidom, ako nemas problema sa pticama i ako ne sejes na zitnicu moze i bez insekticida.
 
Imam par pitanja! Hocu da posijem dulum kukuruza al ne hibridnog. Nego ovaj sto sam obrao prosle godine cisto da vidim razliku! Rekli su mi da moram uzeti neki prasak pa pomjesati sa tim sjemenom. Zna li neko mesta
Ja sam praktikovao jedno vreme da sejem kukuruz merkantilni (sa tavana, trošeni iz koša) za zelenu hranu za goveda i par puta mi je ostajao za berbu, jer ne stignem da ga sve upotrebim jednostavno prezri. Nebih ti savetovao da to radiš. Prvo dobiješ vrlo neujednačen izgled biljaka ( jedna veća, manja...) onda prinos je od 50-80% hibridnog I uglavnom ništa. Onda sam počeo da sadim hibridni za zelenu hranu jer sam uvideo da se ne isplati.
 
Stric je sejao merkantilni kukuruz ali na gust sklop. Pobaca sa rasipacem za vestak i onda predje setvospremacem. Tako je radio po uvratinama jedno 20-30m u dubinu parcele. To posece i pojedu bikovi. Biljke budu nejednake, ali mase bude u zavisnosti od godine.
 
Danas zavrsena setva kukuruza. Spremljeno jos pre one jake kise tako da je sav upao u vlazno, a evo i kisa vec sat vremena dobro natapa. Od hibrida tu su pionir 1114, No1, H82, Raifajzen LG 3562, LG ponco, LG Antis, KWS 3381 i jedna parcela udrobljeno NS6030, NS 6010i KWS kermes.
 
Coci aj mi objasni zašto seješ toliko hibrida. Ja obično sejem jedan za branje a jedan za silažu i to je sve. Mislim nisi ti prvi koji raditako ali baš me interesuje čemu to.
 
Seješ više hibrida različitih grupa zrenja na različitim lokacijama.Šta tu ima da bude nejasno.Jedan je uvek siguran a možda i svi ako godina bude iole pristojna.
 
Nazad
Vrh